Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recolta de grâu a României, mult sub estimări


combina-recolta-grau-remorcaRecolta de grâu a României va atinge în acest an 5,7 milioane de tone, peste nivelul de 5,2 milioane tone din 2009, dar cu mult sub estimarea iniţială, de 6,7 milioane tone, din cauza inundaţiilor, potrivit datelor Ministerului Agriculturii.

Până în prezent au fost recoltate 5,6 milioane de tone de grâu de pe 98% din suprafeţele cultivate.

Un oficial al Ministerului Agriculturii a declarat că a fost recoltat grâu pe o suprafaţă de 2,01 milioane de hectare, cu un randament de 2,78 tone pe hectar, astfel încât producţia va atinge în final 5,7 milioane tone.

Recoltările din Transilvania se vor încheia probabil în această săptămână şi vor adăuga la producţie 100.000 de tone.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Putem spune că avem datele finale. Mai sunt 40.000 de hectare de recoltat, iar producţia va atinge probabil 5,7 milioane tone", a spus el.

Prognozele oficiale prevedeau iniţial un randament de 3,4 tone la hectar.

România ar putea obţine circa trei milioane de tone de grâu pentru panificaţie, restul urmând să fie trecut la categoria furaje, din cauza ploilor masive.

Fenomenele meteorologice extreme, respectiv seceta şi ploile torenţiale, au afectat recoltele principalilor producători de cereale din zona Mării Negre, ceea ce a obligat majoritatea ţărilor din regiune să revizuiască în scădere planurile de export.

România are un potenţial de export de circa 2,5 milioane tone de grâu.


În sezonul precedent, România a vândut în străinătate 2,3 milioane tone de grâu, din care două treimi în Spania, Italia, Irak şi Siria.

Potrivit prognozelor meteo, seceta din Rusia, Ucraina şi Kazahstan va continua cel puţin însă o săptămână.

Producţia de cereale din Rusia ar putea fi de 60 de milioane de tone , cu aproape 40% sub cea din 2009, din cauza secetei.

În plus, lipsa precipitaţiilor în următoarele zece zile poate pune în pericol şi campania de însămânţare a grâului de iarnă.

În Ucraina, temperaturile s-ar putea menţine la un nivel extrem de ridicat cel puţin în următoarele şapte zile.

Ministerul ucrainean al Agriculturii anticipează că recolta de grâu din acest an ar putea scădea cu 19%, la 17 milioane tone, de la 20,9 milioane tone în 2009.

Analiştii consideră că seceta ar putea afecta şi alte culturi, precum cea de porumb.

În Kazahstan, seceta va reduce producţia de cereale cu circa 35%, la 13,5 milioane tone, comparativ cu nivelul record de 20,8 milioane tone atins în 2009, dar cantitatea va fi doar uşor sub media ultimelor câţiva ani.

Ploile produse în iulie în Bulgaria au întârziat activităţile de recoltare a grâului, iar estimările de producţie au fost reduse de la patru milioane tone la 3,6-3,7 milioane tone.

După recoltarea a 93,5% din suprafeţele cultivate cu grâu, producţia a ajuns la 3,56 milioane tone, potrivit datelor Ministerului bulgar al Agriculturii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton