Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recolta de grâu, abia la jumătatea celei din 2008


Recolta de cereale din acest an s-ar putea diminua cu până la 50% faţă de cea de anul trecut, dacă zilele călduroase continuă, spun cultivatorii de terenuri. Vina pentru o recoltă slabă din acest an este împărţită între secetă şi lipsa îngrăşămitelor. „Din start, producătorii plecau anul acesta cu o recoltă la hectar cu 15%-17% mai mică. Acum, că nu mai avem nici îngrăşăminte, acest procent va creşte”, spune Ştefan Nicolae, preşedintele Agrostar. Potrivit acestuia, am avea nevoie de o recoltă de cel puţin 2,8 milioane de tone de grâu pentru a acoperi nevoia de consum a României.

„Dacă, în 2008, am avut la grâu o medie de 2.800 kg/ha, anul acesta nu cred că vom avea mai mult de 1.500 kg/ ha. Trebuie menţionat că fermierii care şi-au irigat terenurile chiar vor avea o recoltă bună, însă per total producţia nu va fi una prea îmbucurătoare”, afirmă Marcel Cucu, reprezentantul LAPAR. El crede că pe piaţa autohtonă există o mare distorsiune, mai ales în condiţiile în care tona de grâu se vindea, anul trecut, în România, cu 130 de euro, în timp ce la Bursa de la Paris aceasta costa în jur de 185 de euro.


„Pe lângă preţul de nimic, noi am mai avut un dezavantaj ce a constat în subvenţii. Ale noastre au fost de trei ori mai mici decât cele din Franţa sau Germania. Dacă la noi aceasta a fost de 97 de euro la hectar, în ţările respective plata de la stat depăşea 300 de euro”, a mai spus Marcel Cucu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016