Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recolta de grau, mai mult decat dubla fata de 2007


Producţia de grâu şi secară a României a totalizat în acest an 7,75 milioane de tone, de peste două ori mai mare decât nivelul de circa trei milioane tone de anul trecut, dar şi peste recoltele din anii 2006 şi 2005, potrivit Ministerului Agriculturii.

Producţia medie la hectar a fost de 3,5 tone, potrivit datelor operative ale direcţiilor agricole judeţene transmise Ministerului Agriculturii, nivelul fiind cu mult peste cel de anul trecut, de 1,56 de tone, informeaza Mediafax.
Recolta de 3,5 tone la hectar este un randament mai bun decât cele din anii 2001-2007, potrivit statisticii ministerului, care cuprinde date din 2001 şi până în 2008.

Recolta totală de grâu din 2008 a crescut cu 153% faţă de anul anterior şi este şi mai mare decât producţiile din 2006 şi 2005, dar şi la un nivel apropiat de cel din 2004, de circa 7,86 milioane de tone.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Producţia de grâu "şi-a revenit" în acest an, după ce seceta a redus semnificativ culturile anul trecut, când recolta a totalizat circa trei milioane de tone, cu 44% mai puţin faţă de 2006, dar şi minimul din ultimii ani.

Biroul de statistică al Uniunii Europene, Eurostat, a estimat anterior pentru România o producţie de 2,8 tone pe hectar, faţă de 5,4 tone la hectar la nivelul UE şi peste media ultimilor cinci ani, de 2,4 tone/hectar.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016