Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Recomandari ale specialistilor AgroAdvice privind combaterea buruienilor cu glifosat
Aproape toate buruienile pot fi combatute cu glifosat. In numarul 19 al buletinului de consultanta agricola editat de compania de consultanta tehnica in agricultura AgroAdvice, consultantii agronomi ofera sfaturi privind aplicarea erbicidelor.
Buruieni cu rizomi si plante fara rizomi
Majoritatea plantelor sunt fara rizomi si in general sunt mult mai usor de combatut cu produse pe baza de glifosat atunci cand sunt mici, dar pot fi combatute si atunci cand sunt mai mari. Plantele cu rizomi trebuie sa fie mai mari pentru a putea transloca glifosatul si distruge rizomii. Daca este administrat prea devreme doar partea aeriana a plantei va fi distrusa.
Atat plantele cu rizomi cat si cele fara rizomi se combat cu glifosat. Pentru a obtine efectul dorit si cu o doza economica, o importanta deosebita o are faza de vegetatie,masa foliara si capacitatea de absorbtie si translocare a buruienilor in momentul aplicarii erbicidului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
De exemplu pentru costreiul din rizomi faza optima de aplicare a glifosatului este la o inaltime de 20-30 cm, cand aparatul foliar este cel mai bogat si planta este in faza de crestere maxima.
Combaterea buruienilor fara rizomi
Pentru dicotiledonate cel mai mare efect al erbicidului la o doza economica optima il obtinem cand acestea sunt in faza cat mai mica de vegetatie.
O mare parte din glifosat este preluat de catre plante in 10 ore. Glifosatul este in interiorul plantei, la 12 ore dupa administrare efectul este maxim iar pamantul poate fi lucrat si o noua cultura se va semana.
Combaterea buruienilor cu rizomi
In general, buruienile cu rizomi sunt combatute cel mai bine aplicand glifosatul inainte de recoltat. Dupa recoltat, buruienile trebuie sa dezvolte 4-5 frunze inainte sa inceapa sa transloce glifosatul catre rizomi. Pentru a forta plantele sa dezvolte noi frunze, cel mai bine esta ca miristea sa fie taiata scurt, 5-10cm. Cand buruienile au reusit sa dezvolte 4-5 frunze, glifosatul poate fi aplicat obtinandu-se rezultate bune.
De exemplu, pentru costreiul din rizomi faza optima de aplicare a glifosatului este la o inaltime de 20-30 cm, cand aparatul foliar este cel mai bogat si planta este in faza de crestere maxima.
AgroAdvice oferă servicii de consultanţă şi informaţii de specialitate tuturor fermelor din România. AgroAdvice este un centru de informare şi consultanţă destinat fermierilor, investitorilor in agricultură, distribuitorilor de inputuri şi procesatorilor de produse agricole. AgroAdvice se adresează, de asemenea, investitorilor străini interesaţi de sectorul agricol din România, oferindu-le consultanţă tehnică, juridică şi financiară.
Puteţi contacta reprezetanţii AgroAdvice la telefon 0758 259 583 sau pe adresa de email office@agroadvice.ro
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News