Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recomandarile ANSVSA pentru populatie privind cumparaturile

recomandarile-ansvsa-pentru-populatie-privind-cumparaturile

ANSVSA a publicat recomandarile pentru populatie privind cumparaturile in perioada Sarbatorilor.


"Dupa cumparare, in cel mai scurt timp posibil, alimentele de origine animala se introduc in frigider unde se pastreaza astfel: carnea refrigerata, laptele, produsele din lapte si ouale la o temperatura de refrigerare de preferinta intre 0 si 4 grade Celsius si separat in functie de categoria de produs, iar carnea congelata la o temperatura cat mai scazuta, respectiv sub -12 grade Celsius", se mentioneaza intr-un comunicat al ANSVSA.
 
Reprezentantii autoritatii avertizeaza ca sacrificarea porcului din gospodarie si consumarea acestuia in familie, fara controlul sanitar veterinar al starii de sanatate a animalului si a salubritatii carnii obtinute, poate avea consecinte grave.
 
De asemenea, ei atrag atentia ca porcul crescut in gospodarie, carnea si produsele din carne provenite de la acesta sunt interzise a fi comercializate. De asemenea, este interzisa si comercializarea porcilor, carnii si produselor din carne provenite din zonele de restrictie, ca urmare a evolutiei virusului Pestei Porcine Africane (PPA).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Solicitati vizita medicului veterinar inainte de sacrificarea porcului, pentru a verifica starea de sanatate a animalului inainte de sacrificare; pentru a da sfaturi utile privind probele ce trebuie luate la sacrificare si analizele ce trebuie facute pentru a nu va pune sanatatea in pericol; pentru a asoma porcul inaintea sacrificarii si scuti animalul de suferinta, dar si pentru a respecta cerintele de bunastare a animalelor", recomanda specialistii ANSVSA.
 
Potrivit sursei citate, detinatorul animalelor are obligatia de a preda medicului veterinar de libera practica imputernicit crotaliile auriculare ale animalelor sacrificate, in termen de maxim 7 zile de la sacrificare, pentru actualizarea Bazei Nationale de Date (BND).
 
De asemenea, inspectorii sanitari-veterinari recomanda sa nu se consume li sa nu se prepare carnea pana nu se obtine de la medicul veterinar rezultatul examinarii pentru Trichinella spp., cu rezultat negativ. Recomandarea este valabila si pentru carnea obtinuta de la porcii mistreti.
 
"In situatia in care medicul veterinar constata ca porcul dumneavoastra este bolnav, nu riscati sacrificarea si consumul carnii. Veti fi despagubit de stat la valoarea de piata a animalului, numai daca acesta este identificat si inregistrat", spun reprezentantii ANSVSA.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton