Recomandarile ANSVSA pentru populatie privind cumparaturile
Publicat la data de 08 Dec. 2021 in:
Stiri ANSVSA a publicat recomandarile pentru populatie privind cumparaturile in perioada Sarbatorilor.
"Dupa cumparare, in cel mai scurt timp posibil, alimentele de origine animala se introduc in frigider unde se pastreaza astfel: carnea refrigerata, laptele, produsele din lapte si ouale la o temperatura de refrigerare de preferinta intre 0 si 4 grade Celsius si separat in functie de categoria de produs, iar carnea congelata la o temperatura cat mai scazuta, respectiv sub -12 grade Celsius", se mentioneaza intr-un comunicat al ANSVSA.
Reprezentantii autoritatii avertizeaza ca sacrificarea porcului din gospodarie si consumarea acestuia in familie, fara controlul sanitar veterinar al starii de sanatate a animalului si a salubritatii carnii obtinute, poate avea consecinte grave.
De asemenea, ei atrag atentia ca porcul crescut in gospodarie, carnea si produsele din carne provenite de la acesta sunt interzise a fi comercializate. De asemenea, este interzisa si comercializarea porcilor, carnii si produselor din carne provenite din zonele de restrictie, ca urmare a evolutiei virusului Pestei Porcine Africane (PPA).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Solicitati vizita medicului veterinar inainte de sacrificarea porcului, pentru a verifica starea de sanatate a animalului inainte de sacrificare; pentru a da sfaturi utile privind probele ce trebuie luate la sacrificare si analizele ce trebuie facute pentru a nu va pune sanatatea in pericol; pentru a asoma porcul inaintea sacrificarii si scuti animalul de suferinta, dar si pentru a respecta cerintele de bunastare a animalelor", recomanda specialistii ANSVSA.
Potrivit sursei citate, detinatorul animalelor are obligatia de a preda medicului veterinar de libera practica imputernicit crotaliile auriculare ale animalelor sacrificate, in termen de maxim 7 zile de la sacrificare, pentru actualizarea Bazei Nationale de Date (BND).
De asemenea, inspectorii sanitari-veterinari recomanda sa nu se consume li sa nu se prepare carnea pana nu se obtine de la medicul veterinar rezultatul examinarii pentru Trichinella spp., cu rezultat negativ. Recomandarea este valabila si pentru carnea obtinuta de la porcii mistreti.
"In situatia in care medicul veterinar constata ca porcul dumneavoastra este bolnav, nu riscati sacrificarea si consumul carnii. Veti fi despagubit de stat la valoarea de piata a animalului, numai daca acesta este identificat si inregistrat", spun reprezentantii ANSVSA.

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cati bani se pot scoate din afaceri cu trufe
Cu un continut bogat in proteine, saruri minerale, azot, acizi organici, trufele, numite si \"diamantele pamantului\" sau \"perlele bucatariei\", au o aroma fructata si un gust dulceag si rafinat. Romanii au simtit potentialul afacerii si au inceput sa cultive aluni in radacinile carora se ascund tr... citeste mai mult>>
De ce sa cultivi schisandra, planta cu cinci arome
Schisandra este planta asemanatoare cu vita-de-vie si are fructe mici si rosii care cresc in ciorchine. Planta Schisandra chinensis este considerata a avea proprietati care stimuleaza puternic imunitatea. In medicina traditionala japoneza si chinezeasca, Schisandra este recomandata intr-un numar foa... citeste mai mult>>