Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Reprezentantii marilor magazine neaga ca au crescut artificial pretul la raft pentru produsele alimentare

Directorul executiv al Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania spune ca este vorba de o fluctuatie normala pe piata concurentiala.
Totodata, au fost organizate si mai multe dezbateri pe aceasta tema, ocazie cu care reprezentantii marilor magazine au sustinut ca aceste informatii aparute in ultima perioada sunt neadevarate si ca fluctuatia preturilor se datoreaza dinamicii specifice unei piete concurentiale.
Astfel, la un eveniment organizat de Asociatia Romana a Carnii, Delia Nica, directorul executiv al Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania, a declarat ca nu a existat nicio crestere artificiala a preturilor la raft dupa anuntul privind reducerea TVA la alimente, argumentand ca orice majorare care ar putea sa apara este dictata doar de dinamica unei piete concurentiale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
valabila 48h
„Nu am avut nicio comunicare de crestere artificiala a preturilor la raft. Este o campanie intretinuta artificial. Ganditi-va ca din 55.000 de articole care se regasesc la un hipermarket, circa 35.000 sunt produse alimentare. Daca vine un produs de la un furnizor cu un pret mai mare, evident ca exista cresteri de preturi, si se va regasi la raft, insa veti vedea si reduceri de preturi, de exemplu la legume si fructe, cand va aparea pe piata productia proprie. Toate acestea tin insa de dinamica unei piete concurentiale” a precizat aceasta.
Totodata, Delia Nica s-a referit si la acuzatiile aparute in ultima vreme, sustinute chiar si de presedintele Rompan, Aurel Popescu, conform carora unele hipermarketuri obliga furnizorii sa renegocieze taxele, spunand ca acestea sunt, de asemenea, neadevarate, si ca acestea trebuie facute pe baza unor documente scrise, care, daca ar exista, ar constitui o dovada cu care ar putea fi sesizat imediat Consiliul Concurentei.
„Dintre 1.000 — 1.500 de furnizori pe care ii are orice lant de magazine, probabil la 50 — 100 de furnizori le-a expirat contractul de comercializare a produselor cu noi, contracte in care sunt stabilite cantitatile, ritmul de livrare, cand ne dorim sa facem o promotie in acord cu ei, si bineinteles pretul, dar de aici pana la a extrapola ca ii fortam pe furnizori, care sunt partenerii nostri, sub o forma sau alta, cred ca imediat s-ar sesiza Consiliul Concurentei. O astfel de negociere nu se intampla la telefon, ci se intampla pe e-mail sau printr-o scrisoare, sub orice forma scrisa. In secunda in care furnizorul se va adresa Consiliului Concurentei insotit de aceasta proba, lucrurile vor sta altfel”, a mai explicat Delia Nica.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 afaceri agricole in 2023 + Planul de afacere".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura