Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Republica Moldova a exportat cereale in valoare de 79 mln USD si a importat in valoare de 9,5 mln USD, in anul 2009

Tags: exporturi

In anul 2009, R. Moldova a importat 15,3 mii tone de cereale in valoare de 9,5 mln USD si a exportat 642 mii tone de cereale in suma de 79 mln USD, conform unei analize efectuate de AGROinform in baza datelor statistice oficiale, consultate de AGRAVISTA.MD
Exporturile moldovenesti de cereale efectuate in 2009 au inregistrat cel mai mare volum din ultimii sase ani, in timp ce importurile au fost in descrestere cu 42%, fata de anul 2008. Pretul mediu de import a cerealelor a fost de 616,9 USD/t si a depasit de 5 ori pretul mediu de export, de 123,1USD/t.

In perioada de referinta R. Moldova a exportat cereale in peste 40 de tari ale lumii. Cea mai mare pondere in exportul de cereale a revenit tarilor UE, carora le-a revenit 55% din volumul total de export. Principalele tari la exportul cerealelor au fost Germania (98,5 mii tone), urmata de Elvetia (69 mii tone), Marea Britanie (74,3 mii tone) si Ungaria (55,8 mii tone).

Tarile vecine, Romania si Ucraina, s-au plasat pe locul 6, si respectiv locul 8, in lista tarilor de export. De asemenea, R. Moldova a exportat anul trecut cereale in Turcia (22,4 mii tone), Insulele Virgine (40,4 mii tone), Iordania (19,2 mii tone), Olanda (5,2 mii tone), Porto Rico (37,6 mii tone), Spania (3,5 mii tone) si Rusia (15 tone).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Concomitent, R. Moldova a importat cereale din Rusia (3,8 mii tone), China (1,4 mii tone), Ucraina (1,5 mii tone), Vietnam (2,2 mii tone), Insulele Virgine (3,0 mii tone).
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016