Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Resursele naturale ale Terrei, epuizate pentru 2020. Cele nationale, terminate inca din iulie

resursele-naturale-ale-terrei-epuizate-pentru-2020-cele-nationale-terminate-inca-din-iulie

Resursele naturale ale Terrei au fost, conform GFN, epuizate pentru anul 2020. Cele din tara noastra s-au terminat inca din iulie.


Resursele pe care planeta le poate genera intr-un an ne-au ajuns in 2020 cu aproape o luna mai mult decat in 2019, conform datelor Global Footprint Network (GFN). Cu toate acestea, continuam sa consumam din resursele naturale care se cuvin generatiilor viitoare si sa risipim enorm, se arata intr-un comunicat al World Wide Fund Romania.  
 
In Romania, resursele au fost terminate pe 11 iulie 2020, mai rapid decat media globala. 
 
Daca anul trecut GFN anunta ca s-a consumat, in medie la nivel global echivalentul a 1,75 planete, in 2020 a fost o reducere a amprentei ecologice a umanitatii cu 9,3%.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
Consumul este, temporar, la nivelul anului 2005-2006, adica folosim in prezent natura de 1,6 ori mai rapid decat ecosistemele planetei noastre se pot regenera, echivalentul a 1,6 planete.
 
Datele au fost influentate de oprirea temporara a activitatilor economice din cauza pandemiei Covid-19, dar pauza oferita naturii este prea scurta ca sa conteze cu adevarat. In lipsa unor masuri si alternative pentru oameni, acest avant va fi anulat in scurt timp.
 
"Ce ne arata insa aceasta perioada este ca daca ne unim fortele, impactul nostru, ca oameni de rand, conteaza. Cand am mers mai putin cu masina, cand am gatit cu familia si am risipit mai putine alimente, toate gesturile mici au contat", a declarat Orieta Hulea, director WWF-Romania.
 
Sanatatea, siguranta, bunastarea populatiilor, precum si succesul economic depind de natura. De aceea, este importanta protejarea sursele de apa dulce, de care depind agricultura, dar si multe alte bunuri de consum, de la bere, la blugi.
 
Padurile trebuie ingrijite corect si trebuie sa fie recunoscute ca atare si cele recent formate de-a lungul raurilor si drumurilor.
 
Romania are 500.000 de hectare de paduri pe care oamenii sunt incurajati sa le taie, legal. Potrivit WWF Romania, trebuie protejate speciile salbatice din varful lantului trofic si nu numai, specii umbrela ca ursul brun, zimbrul care mentin echilibrul acestor ecosisteme, mentin echilibrul intre diferite specii - inclusiv microorganisme daunatoare.
 
Amprenta de carbon reprezinta 57% din cererea omenirii asupra naturii, fiind principalul motiv pentru care ne risipim viitorul. Altfel spus, reducerea cu 50% a componentei de carbon a amprentei ecologice a umanitatii aproape ca ar echilibra balanta contului de resurse naturale - ar fi consumate resursele a 1,1 planete.
 
"Este nevoie sa prioritizam obiectivul emisii nete zero, grabind tranzitia catre o economie care nu se mai bazeaza pe carbon. Avem nevoie rapid de masuri clare, de o relansare economica ecologica, daca dorim sa respectam angajamentul asumat prin Acordul de la Paris din 2015 - amprenta de carbon sa fie din nou zero inainte de 2050, limitand cresterea temperaturii globale la mai putin de 2°C (sau chiar 1,5 °C)", se arata in comunicat.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.6 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016