Dupa ce anii trecuti au fost alungate din piete, pentru ca nu indeplineau normele europene, branzeturile si mezelurile traditionale au reaparut in Bucuresti printr-o adevarata retea de sibieni. Ardelenii i-au fermecat pe multi cu aura devizei "direct din curtea taranului".
Nici o piata fara sibianul ei, devine incet, incet o regula in Bucuresti, cand vine vorba de branzeturi si mezeluri afumate traditionale. Fortati de imprejurari si de norme europene, taranii din zona Sibiului, care veneau sa vanda in Capitala, au abandonat demult vechile tarabe si au devenit mici intreprinzatori care mizeaza pe puterea mancarurilor de traditie, in mici magazine ascunse prin piete. Fascinati de garantia ca pun in farfurie ceva produs "in curtea taranului", traditional si natural, dar si ca incurajeaza ceva pur romanesc, clientii curg in micile camarute faiantate ale sibienilor. "Oamenii astia ar trebui incurajati. In supermarket, mi-am luat mere poloneze. N-au nici un gust", filozofeaza despre industria mancarii o batrana, in timp ce nenea Iancu ii taie un calup proaspat de branza.
In piata Ramnicu Sarat, dinspre Titan, "La Iancu" se gasesc vestitele branzeturi de Sibiu, dar si o pleiada de muschiuleti, carnati si cotlete afumate traditional. Ioan Iancu, din comuna Jina, judetul Sibiu, face ce a invatat de la tatal sau, nea Iancu cel batran: vinde banzeturi la Bucuresti de cand se stie. Din toamna anului trecut, a abandonat taraba si si-a deschis pravalie. "Foarte multi sibieni si-au facut magazine la Bucu¬resti, pentru ca halele din piete s-au desfiintat. Plus
ca la noi, la Sibiu, nu merge branza asta proaspata. Aici se mananca", spune Iancu. Cot la cot cu el, vand din spatele vitrinelor frigorifice sotia sa si o fata a vecinilor sai din Jina. Un var indepartat de-al lui, tot din Sibiu, are magazin in Piata Norilor. Altul, pe langa bisericuta de langa Piata Iancului, isi aduce branzeturile si carnurile tot din Jina Sibiului. Sibieni gasesti si in Piata Domenii, si in Piata Moghioros.
Citeste mai mult in Romania Libera.
Nici o piata fara sibianul ei, devine incet, incet o regula in Bucuresti, cand vine vorba de branzeturi si mezeluri afumate traditionale. Fortati de imprejurari si de norme europene, taranii din zona Sibiului, care veneau sa vanda in Capitala, au abandonat demult vechile tarabe si au devenit mici intreprinzatori care mizeaza pe puterea mancarurilor de traditie, in mici magazine ascunse prin piete. Fascinati de garantia ca pun in farfurie ceva produs "in curtea taranului", traditional si natural, dar si ca incurajeaza ceva pur romanesc, clientii curg in micile camarute faiantate ale sibienilor. "Oamenii astia ar trebui incurajati. In supermarket, mi-am luat mere poloneze. N-au nici un gust", filozofeaza despre industria mancarii o batrana, in timp ce nenea Iancu ii taie un calup proaspat de branza.
In piata Ramnicu Sarat, dinspre Titan, "La Iancu" se gasesc vestitele branzeturi de Sibiu, dar si o pleiada de muschiuleti, carnati si cotlete afumate traditional. Ioan Iancu, din comuna Jina, judetul Sibiu, face ce a invatat de la tatal sau, nea Iancu cel batran: vinde banzeturi la Bucuresti de cand se stie. Din toamna anului trecut, a abandonat taraba si si-a deschis pravalie. "Foarte multi sibieni si-au facut magazine la Bucu¬resti, pentru ca halele din piete s-au desfiintat. Plus
ca la noi, la Sibiu, nu merge branza asta proaspata. Aici se mananca", spune Iancu. Cot la cot cu el, vand din spatele vitrinelor frigorifice sotia sa si o fata a vecinilor sai din Jina. Un var indepartat de-al lui, tot din Sibiu, are magazin in Piata Norilor. Altul, pe langa bisericuta de langa Piata Iancului, isi aduce branzeturile si carnurile tot din Jina Sibiului. Sibieni gasesti si in Piata Domenii, si in Piata Moghioros.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Romania Libera.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News