Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Stiri

Comisia Europeana ne anunta ca a aprobat inscrierea unui nou produs romanesc in catalogul celor protejate de UE.
Comisia Europeana a aprobat joi inscrierea produsului romanesc "Salata cu icre de stiuca de Tulcea" in registrul produselor care beneficiaza de Indicatie Geografica Protejata (IGP).
Potrivit Ministerului Agriculturii, produsul "Salata cu icre de stiuca de Tulcea" - Indicatie Geografica Protejata este o crema pe baza de ulei de floarea-soarelui, de culoare alba-galbuie, la prepararea careia se utilizeaza minimum 29% icre, din care minimum 15 % icre de stiuca sarate cu bobul intreg si maximum 14% icre de peste deltaic sarate, in amestec cu apa carbogazificata si zeama de lamaie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Aspectul produsului este conferit de consistenta cremoasa si omogena, in care se disting boabele intregi de icre de stiuca, iar produsul finit se diferentiaza de alte produse din aceeasi categorie prin faptul ca pentru obtinerea acestuia nu se utilizeaza aditivi alimentari de sinteza.
"Salata cu icre de stiuca de Tulcea" este un produs care reprezinta traditia locala de prelucrare a pestelui, iar metoda de preparare a acesteia este specifica ariei geografice delimitate.
Elementele mentionate au creat premisele unei dezvoltari deosebite a traditiilor pescaresti si asigura legatura dintre caracteristicile produsului si conditiile naturale din aria geografica, respectiv Delta Dunarii, care au condus la obtinerea Indicatiei Geografice Protejate pentru "Salata cu icre de stiuca de Tulcea".
Aceasta noua indicatie se va alatura celor 1.760 de produse deja protejate la nivel european, a caror lista este disponibila in baza de date a denumirilor si inregistrarilor (DOOR).
Romania avea anterior sapte produse inregistrate pe sisteme de calitate europene, din care sase Indicatii Geografice Protejate (IGP): Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu, Novac afumat din Tara Barsei, scrumbia de Dunare afumata, Carnatii de Plescoi si Cascaval de Saveni, iar Telemeaua de Ibanesti pe sistemul de calitate Denumire de Origine Protejata (DOP).

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News