Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania are un nou produs recunoscut si protejat de UE

romania-are-un-nou-produs-recunoscut-si-protejat-de-ue

Comisia Europeana ne anunta ca a aprobat inscrierea unui nou produs romanesc in catalogul celor protejate de UE.


Comisia Europeana a aprobat joi inscrierea produsului romanesc "Salata cu icre de stiuca de Tulcea" in registrul produselor care beneficiaza de Indicatie Geografica Protejata (IGP).
 
Potrivit Ministerului Agriculturii, produsul "Salata cu icre de stiuca de Tulcea" - Indicatie Geografica Protejata este o crema pe baza de ulei de floarea-soarelui, de culoare alba-galbuie, la prepararea careia se utilizeaza minimum 29% icre, din care minimum 15 % icre de stiuca sarate cu bobul intreg si maximum 14% icre de peste deltaic sarate, in amestec cu apa carbogazificata si zeama de lamaie.
 
Aspectul produsului este conferit de consistenta cremoasa si omogena, in care se disting boabele intregi de icre de stiuca, iar produsul finit se diferentiaza de alte produse din aceeasi categorie prin faptul ca pentru obtinerea acestuia nu se utilizeaza aditivi alimentari de sinteza.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Salata cu icre de stiuca de Tulcea" este un produs care reprezinta traditia locala de prelucrare a pestelui, iar metoda de preparare a acesteia este specifica ariei geografice delimitate.
 
Elementele mentionate au creat premisele unei dezvoltari deosebite a traditiilor pescaresti si asigura legatura dintre caracteristicile produsului si conditiile naturale din aria geografica, respectiv Delta Dunarii, care au condus la obtinerea Indicatiei Geografice Protejate pentru "Salata cu icre de stiuca de Tulcea".
 
Aceasta noua indicatie se va alatura celor 1.760 de produse deja protejate la nivel european, a caror lista este disponibila in baza de date a denumirilor si inregistrarilor (DOOR).
 
Romania avea anterior sapte produse inregistrate pe sisteme de calitate europene, din care sase Indicatii Geografice Protejate (IGP): Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu, Novac afumat din Tara Barsei, scrumbia de Dunare afumata, Carnatii de Plescoi si Cascaval de Saveni, iar Telemeaua de Ibanesti pe sistemul de calitate Denumire de Origine Protejata (DOP).

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016