Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania isi mentine cota de pescuit la calcan

romania-isi-mentine-cota-de-pescuit-la-calcan

Romania a reusit, in cadrul Consiliului AGRIFISH, desfasurat marti la Bruxelles, sa mentina cotele de pescuit pentru calcan si sprot la Marea Neagra, desi Comitetul stiintific a recomandat reducerea acestora cu 15%, informeaza Agerpres. Astfel, cota de calcan pentru anul viitor comuna pentru Romania si Bulgaria va fi de 43,5 tone, iar cea de sprot - de 3.422 de tone.


"Desi Comitetul stiintific a recomandat reducerea cotelor in cont cu 15%, in urma negocierilor, Comisia a fost de acord sa mentinem cota si la sprot, si la calcan, respectiv 43,5 de tone la calcan si 3.422 de tone la sprot", a declarat pentru Agerpres secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu, care a participat la reuniunea ministrilor agriculturii si pescuitului din UE (Consiliul AGRIFISH), care a avut ca prim punct pe agenda cotele de pescuit din 2013 pentru calcan si sprot in apele teritoriale ale statelor UE.

Oficialul roman a amintit ca la inceput cota de calcan a fost de 50 de tone, anul trecut de 43 de tone, iar anul acesta - de 43,5 tone. Anul viitor va fi tot de 43,5 tone. Noi am sustinut ca avem o flota mica, ca de fapt Romania si Bulgaria pescuiesc doar 15% din calcanul din Marea Neagra, restul revenind celorlalte state din zona, respectiv Turciei si Ucrainei, care captureaza 70% din pestele de la Marea Neagra, a explicat Irimescu.

In acest sens, Romania s-a angajat sa implementeze un program de control si monitorizare foarte strict pentru ca, impreuna cu Bulgaria, sa reuseasca sa conserve resurse de calcan la Marea Neagra.

In ceea ce priveste cota la sprot, comuna cu Bulgaria, Romania a reusit mentinerea acesteia in ciuda faptului ca au crescut capturile si a existat recomandarea sa se reduca TAC-ul (cantitatea totala admisibila a capturilor) si cotele.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Romania nu a avut ani de zile capturi la sprot, dar am negociat cu Comisia sa ne stabileasca o cantitate cat mai mare. Anul acesta cota a fost tot de 3.422 tone si la fel va fi si la anul", a mentionat Achim Irimescu.

Un alt punct pozitiv al reuniunii este acela ca Romania a reusit sa introduca in reforma de pescuit masurile tehnice care impun stabilirea ochiului plasei de pescuit astfel incat sa nu fie pescuit puietul de peste, a mai spus secretarul de stat.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton