Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania nu va plafona subventiile pentru agricultura

romania-nu-va-plafona-subventiile-pentru-agricultura

Viitoarea Politica Agricola comuna va lasa la latitudinea fiecarei tari modul de actiune in aceasta privinta, iar in cazul Romaniei, fermierii nu sunt de acord cu plafonarea.


Marti, 2 aprilie, Romania si-a impus punctul de vedere in cadrul comisiei AGRI din Parlamentul European cu ocazia votului privind viitoarea Politica Agricola Comuna a Uniunii Europene.
 
Acest vot consfinteste plafonarea voluntara a subventiilor pentru agricultura, o solutie care apara atat interesele marilor fermieri, cat si pe cele ale fermierilor mici si mijlocii.
 
In acest fel, se va lasa la latitudinea statelor membre modul de actiune in aceasta privinta. Mai mult decat atat, in urma consultarilor fermierilor romani s-a constatat ca dorinta acestora este ca viitoarea Politica Agricola Comuna sa nu impuna plafonarea platilor la o anumita suma.
 
„Aceasta decizie este un succes formidabil pentru tara noastra, o asteptare legitima pentru toti fermierii atat pentru cei romani, cat si pentru cei din toata Europa. Iata ca, din acest moment avem aceasta libertate de gandire si de actiune in viitoarea Politica Agricola Comuna. Am urmarit aceasta problema foarte atent in ultimii doi ani, etapa cu etapa la toate intalnirile din cadrul Consiliului. Salut aceasta decizie care ii bucura pe fermieri si ma bucura si pe mine sa o anunt, mai cu seama ca Romania detine presedintia Consiliului Uniunii Europene”, a declarat in acest sens ministrul Petre Daea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Acesta a adaugat ca Romania a militat pentru eliminarea plafonarii, aceasta fiind de neacceptat in planul deciziei generale, in acest sens, fiind aduse argumentele necesare care au vizat faptul ca ar fi putut ingreuna procesul de simplificare si subsidiaritate. Prin nivelul financiar si plafonarea platilor directe, Romania ar fi fost profund dezavantajata, iar fermierii aflati in plin proces de capitalizare, de asemenea.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016