Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania, prima tara preocupata de bunastarea animalelor in timpul transportului maritim

romania-prima-tara-preocupata-de-bunastarea-animalelor-in-timpul-transportului-maritim

Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Branescu, a spus ca Romania este prima tara cu adevarat preocupata de bunastarea animalelor in timpul transportului maritim.


"Romania a respectat, respecta si va respecta intotdeauna prevederile legislatiei interne si internationale si chiar suntem un exemplu de bune practici. Nu a fost conexata cu evenimente care au avut repercusiuni negative in transportul maritim cu animale vii. Romania este prima tara care a introdus pe agenda Uniunii Europene, ca subiect de dezbatere, bunastarea animalelor in timpul transportului maritim tocmai pentru ca suntem preocupati direct si aplicat profesional sa indentificam solutii care sa nu afecteze relatiile si mediul economic. In urma cu o luna, in Romania s-a tinut primul seminar organizat sub egida presedintiei la Consiliu UE cu privire la bunastarea animalelor pe perioada transportului maritim. Nimeni pana acum in UE, niciun stat membru nu a dezbatut acest subiect. Au fost intr-adevar discutii in ultimele doua sau trei presedintii privind bunastarea animalelor, dar pe transportul rutier, nu pe mare, iar pe perioada Presedintiei Romaniei la Consiliul UE noi am introdus aceasta dezbatere. Chiar vorbim de ipocrizie daca spune cineva ca noi chiar nu suntem preocupati", a explicat Branescu.
 
Seful ANSVSA a subliniat ca la reuniunea organizata la Bucuresti pe aceste subiect au fost invitati reprezentanti ai Comisiei Europene, dar si din tarile Orientului Mijlociu, unde se fac de regula cele mai mari exporturi de animale vii.
 
"Comisia Europeana a fost reprezentata la nivel de varf si a luat nota de discutiile care au avut loc la Bucuresti. Ea a transmis ca analizeaza introducerea intr-un nou cadru legislativ de noi masuri cu privire la bunastarea animalelor pe mare, la initiativa Romaniei", a spus Branescu.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Declaratia presedintelui ANSVSA survine dupa ce comisarul european pentru sanatate si siguranta alimentelor, Vytenis Andriukaitis, i-a transmis saptamana trecuta o scrisoare ministrului roman al Agriculturii, Petre Daea, in care ii cere sa opreasca livrarea a circa 70.000 de oi din Romania catre Golful Persic, intrucat nu pot fi garantate conditii adecvate pentru bunastarea animalelor.
 
Legat strict de acest transport, seful Autoritatii Veterinare a subliniat ca s-a implicat direct, alaturi de specialisti sanitari-veterinari din zona, in respectarea conditiilor de transport si chiar a introdus masuri suplimentare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016