Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

România, printre primii zece producători de porumb din lume!


porumbRomania se afla printre primii 10 producatori mondiali de porumb si depaseste tari precum Ucraina, Spania si Federatia Rusa dupa ce si-a dublat productia pana la 9 milioane de tone. Printre cei care ne-au intrecut in acest an se afla SUA, China si Brazilia.

Productia de porumb din acest an valoreaza aproximativ 1,3 miliarde de euro, la pretul de circa 142 de euro/pe tona (600 lei/tona) care se practica acum pe piata, potrivit Ziarul Financiar.

Fermierii au recoltat pana acum doar jumatate din suprafata de porumb, dar rezultatele sunt aproape duble fata de anul trecut, cu o medie de 4 tone/ha si un varf maxim de 10 tone/ha, potrivit datelor ministerului Agriculturii.

"In zonele care nu au fost afectate de calamitati am obtinut 10 tone la hectar. Din nefericire, doar pe 800 de hectare am avut aceste rezultate. Pe alte 8.000 de hectare, unde s-a infiltrat apa, ajungand la 40-80 cm, culturile au fost distruse in totalitate si am fost nevoiti sa semanam rapita. Avantajul a fost ca preturile sunt foarte bune, la bursa din Paris ajungand sa se tranzactioneze cu 200 de euro/tona de porumb", a declarat pentru ZF Culita Tarata, presedintele TCE 3 Brazi, ferma care lucreaza cea mai mare suprafata de teren agricol din Romania.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


In Uniunea Europeana, Romania ocupa primul loc in ceea ce priveste suprafata cultivata cu porumb, detinand aproape 30% din suprafata totala de 8,6 milioane de hectare.

Potrivit informatiilor obtinute de RECOLTA.EU, porumbul se tranzactiona, miercuri, in Portul Constanta, cu preturi care ajungeau la 165 Euro pe tona, in conditii CPT.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016