Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Romania, recunoscuta oficial ca tara libera de pesta porcina

romania-recunoscuta-oficial-ca-tara-libera-de-pesta-porcina

Experti ai Organizatiei au desfasurat o misiune in tara, in perioada 8 — 12 mai, pentru a evalua alinierea la prevederile Codului Terestru al Organizatiei Mondiale pentru Sanatatea Animalelor.


Presedintele Autoritatii Nationale SanitarVeterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Geronimo Branescu, a primit pentru Romania, actul oficial de recunoastere a statutului de tara libera de pesta porcina clasica, in cadrul lucrarilor celei de-a 85-a Sesiuni Generale a Organizatiei Mondiale pentru Sanatatea Animalelor (OIE).
 
„Pentru mine, tergiversarea demersurilor catre OIE, initiate din anul 2014, a fost inacceptabila. Am tratat acest subiect cu seriozitate si am demonstrat, cu toate dovezile tehnice necesare, faptul ca virusul acestei boli nu mai circula in tara noastra. Restrictiile pentru comertul cu tarile terte au avut un impact negativ considerabil asupra industriei de profil din Romania, prin pierderea unor importante oportunitati de piata. Romania merita acest statut, iar produsele romanesti sa fie cunoscute in cat mai multe tari”, a declarat presedintele ANSVSA, Geronimo Branescu.
 
ANSVSA a supus analizei Comisiei Stiintifice a OIE dosarul Romaniei pentru recunoasterea statutului de liber de pesta porcina clasica. Documentul a inclus prezentarea programelor anuale de eradicare a pestei porcine clasice, implementate de serviciile veterinare din tara noastra in perioada 2007 — 2015, modul de functionare si eficacitatea sistemelor de supraveghere sanitare veterinare instituite pentru pesta porcina clasica, prin care se demonstreaza ca boala nu evolueaza pe teritoriul Romaniei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h

Experti ai Organizatiei au desfasurat o misiune in tara, in perioada 8 — 12 mai, pentru a evalua alinierea la prevederile Codului Terestru al OIE, in vederea recunoasterii oficiale a statutului de tara libera de pesta porcina pentru Romania.
 
Obtinerea acestui statut este decisiva pentru deschiderea de noi piete pentru exporturilor de carne de porc si produse din carne de porc, in Statele Unite ale Americii, Canada, Mexic, Japonia, Coreea de Sud, state care s-au aratat foarte interesate pentru initierea de negocieri in acest sens.
 
Asociatia Romana a Carnii a anuntat ca recunoasterea oficiala a Romaniei, ca tara libera de pesta porcina clasica, este cu atat mai importanta cu cat in scurt timp devine operational si Programul Carne de porc din fermele romanesti, pentru care ministrul Agriculturii, Petre Daea, a transmis deja notificarea la Bruxelles.
 
In Romania, ultimele focare de pesta porcina din Romania au fost inregistrate in 2007, in judetul Timis, la fermele companiei Smithfield, unde au fost sacrificati peste 50.000 de porci.
 

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Planta aromatica bienala cu tulpina de 60-100 cm ramificata. Fructifica numai in al doilea an de veg ...

Sunt plante la care semin?ele nu sunt închise in fruct. Semintele se afla la vedere si nu au fruct ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016