Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Romania se claseaza pe ultimul loc la productia de carne de pasare
România produce 60 de kilograme de carne pe cap de locuitor, fiind ultima din primele sapte cele mai mari state ale Uniunii Europene ca suprafata si număr de locuitori, a declarat Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania.
Presedintele UCPR a mai vorbit si despre obiectivele spre care producatorii de carne trebuie sa tinteasca si a explicat ca o crestere a productiei este necesara.
„Suntem departe de potentialul pe care agricultura l-ar avea si trebuie sa facem multe eforturi ca sa ajungem, nu neaparat la nivelul Spaniei sau Poloniei, pentru ca ei si-au orientat productia catre exporturi, dar macar sa ne apropiem de nivelul consumului intern, pentru ca la ora actuala noi completam consumul cu importuri, care sunt extrem de ridicate”, a declarat Ilie Van.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Acesta i-a laudat pe producatorii de carne de pasare si a precizat ca anul trecut Romania a produs 1.2 milioane tone de carne dintre care 50% era carne de pasare. Presedintele UCPR a mai spus ca acest sector este singurul care si-a crescut productia cu 60% fata de perioada pre 1989.
„S-au obtinut 1,2 milioane de tone de carne in tara, din care 600.000 au fost de pasare. Ceea ce este un lucru extraordinar, iar acest lucru se vede si din pozitia pe piata a acestui sector. Este singurul sector care a crescut productia fata de perioada dinainte de 1989, cu circa 60%. Inainte de 1989 produceam circa 300.000 de tone, acum producem 600.000 de tone. De asemenea, performantele de productie au crescut de la an la an, iar performatele productiei din Romania sunt de top”, a mai spus Ilie Van.
Oficialul a precizat că nu există institutii de piata agroalimentara, structuri de piata agroalimentare si nici un dialog între aceste structuri si institutiile statului.
„Noi daca avem o problema, si sunt destule in piata, nu avem unde sa ne plangem. Ca vin produse la preturi de nimic, ca este concurenta neloiala pe anumite produse sau in perioade ale anului, deci aici ar trebui sa avem o structura de piata cum e peste tot in Europa, care din pacate la noi nu exista. Nu putem sa ne intalnim sa discutam probleme sectorului, sa avem unde sa reclamam aceste probleme, chiar si cu comertul cu amanuntul, daca este cazul. Nu putem sa depasim problemele, vom lasa fermierii sa sufere, sa piarda si cand va veni vorba sa-si refaca activitatea va fi foarte greu”, a completat Ilie Van.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura