Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Romania, una din cele 5 tari care autorizeaza culturile modificate genetic
Romania este una din cele cinci tari care fac parte din Uniunea Europeana si autorizeaza deja culturile transgenice, in conditiile in care, la cererea mai multor guverne europene, UE intentioneaza sa dea drept de veto fiecarei tari in parte in privinta organismelor modificate genetic.
80% din totalul suprafetei cultivate cu transgenice, din Europa, se afla in Spania, care aloca 90.000 de hectare cultivarii de porumb modificat genetic MON 810, scrie Adevarul.
Doar cinci tari din UE (Spania, Romania, Portugalia, Cehia si Slovacia) autorizeaza acest tip de culturi.
Secretara de Stat pentru Schimbari Climatice a Ministerului Mediului spaniol, Teresa Ribera, a avertizat asupra riscului pentru piata interna daca cei 27 membri ai UE vor opta pentru "renationalizarea" normelor asupra acestui tip de culturi, informeaza Europa Press.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Ribera a facut aceste declaratii la sosirea reuniunii de ministrii ai Mediului din UE, de la Bruxelles, unde ministrii au discutat despre propunerea Executivului comunitar pentru a da mai multa flexibilitate tarilor care vor dori sa aiba drept de veto asupra cultivarii transgenicelor, desi acestea sunt autorizate la nivel comunitar.
Austria, Ungaria si Luxemburg sunt cei mai vehementi opozanti ai culturilor modificate genetic, in timp ce Spania si Franta nu sunt de acord cu propunerea UE de acordare a dreptului de veto pentru fiecare stat UE in parte.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News