Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Romanii nu vor mai putea consuma, din 2010, carne autohtona de porc
Peste un an, ne putem lua gandul de la carnea de porc romaneasca, asta pentru ca autoritatile nu au renuntat nici pana acum la vaccinarea porcilor antipesta, asa cum ne-a impus Comisia Europeana. Astfel, de la 31 decembrie 2009, pentru a acoperi nu numai necesarul de carne pentru procesare, dar si carnea proaspata pentru populatie, vom importa carne de porc in cantitati duble fata de anul acesta, adica de peste 600 milioane de euro. Multi fermieri care au investit in modernizare si extindere se vor trezi brusc limitati la mai putin de 10% din piata actuala, adica doar la segmentul produselor preparate la temperaturi inalte sau conservate.
Daca pana acum nu aveam voie sa exportam carne de porc, din 2010 riscam sa nu putem nici s-o consumam. Potrivit reglementarilor europene, Romania trebuie sa renunte in cel mult sase luni la vaccinarea porcilor cu virus viu, altfel nu vor mai fi permise pe piata decat produsele autohtone din porc prelucrate termic la minimum 70 grade C sau in conserve. „Cu alte cuvinte, adio gratare, iar macelariile vor vinde carne germana, olandeza sau ungureasca”, ne-a declarat Mihai Visan, directorul Asociatiei Romane a Carnii (ARC).
„In gama produselor prelucrate la peste 70 de grade intra unele salamuri, cabanosul si crenvurstii, dar nu si salamurile crud-uscate”, ne-a explicat Gheorghe Caruz, presedintele Patronatului Crescatorilor de Porci. Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Animalelor (ANSVSA) nici macar nu are de gand sa ia in calcul avertismentele europene.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Gardianul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News