Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanii nu vor mai putea consuma, din 2010, carne autohtona de porc


Peste un an, ne putem lua gandul de la carnea de porc romaneasca, asta pentru ca autoritatile nu au renuntat nici pana acum la vaccinarea porcilor antipesta, asa cum ne-a impus Comisia Europeana. Astfel, de la 31 decembrie 2009, pentru a acoperi nu numai necesarul de carne pentru procesare, dar si carnea proaspata pentru populatie, vom importa carne de porc in cantitati duble fata de anul acesta, adica de peste 600 milioane de euro. Multi fermieri care au investit in modernizare si extindere se vor trezi brusc limitati la mai putin de 10% din piata actuala, adica doar la segmentul produselor preparate la temperaturi inalte sau conservate.
Daca pana acum nu aveam voie sa exportam carne de porc, din 2010 riscam sa nu putem nici s-o consumam. Potrivit reglementarilor europene, Romania trebuie sa renunte in cel mult sase luni la vaccinarea porcilor cu virus viu, altfel nu vor mai fi permise pe piata decat produsele autohtone din porc prelucrate termic la minimum 70 grade C sau in conserve. „Cu alte cuvinte, adio gratare, iar macelariile vor vinde carne germana, olandeza sau ungureasca”, ne-a declarat Mihai Visan, directorul Asociatiei Romane a Carnii (ARC).

„In gama produselor prelucrate la peste 70 de grade intra unele salamuri, cabanosul si crenvurstii, dar nu si salamurile crud-uscate”, ne-a explicat Gheorghe Caruz, presedintele Patronatului Crescatorilor de Porci. Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Animalelor (ANSVSA) nici macar nu are de gand sa ia in calcul avertismentele europene.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Gardianul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016