Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romsilva: impaduriri pe 14.000 hectare, anul acesta


Regia Naţională a Pădurilor (RNP)- Romsilva va împăduri în acest an 14.000 de hectare de teren, o suprafaţă ce se încadrează în media împăduririlor realizate în ultimii ani, situată la 15.000 de hectare, a declarat directorul general al Romsilva, Valerian Solovăstru.
“Din această suprafaţă, circa 7.400 hectare vor fi realizate din regenerări naturale şi 6.900 hectare prin împăduriri. Toate aceste suprafeţe fac parte din clasa de regenerare care se împădureşte curent în ultimii ani”, a spus Solovăstru.
Fondurile necesare realizării împăduririlor, cu excepţia celor de pe terenuri degradate, se ridică în acest an la 100 de milioane de lei şi provin în totalitate din bugetul regiei.

Potrivit sursei citate, în acest an sunt programate pentru împăduriri şi 846 ha de terenuri degradate şi care urmează să fi introduse în circuitul productiv prin împădurire.

“Aceasta este ultima suprafaţă preluată de la Agenţia Domeniilor Statului (ADS) şi pe care o vom împăduri în acest an. Fondurile necesare pentru terenurile degradate vor veni de la bugetul de stat şi se ridică la circa 30 de milioane lei”, a spus Solovăstru.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori


Lucrarea & 39;Criptomonede Ghid practic pentru incepatori& 39; nu lasa nicio intrebare fara raspuns Te invitam sa o parcurgi chiar acum si sa devii fara nicio exagerare expert in bitcoin si in alte monede virtuale Este primul pas spre o investitie inspirata Iata 2 motive esentiale pentru care trebuie sa parcurgi lucrarea & 39;Criptomonede...

Oferta Speciala
valabila 48h


De asemenea, Romsilva mai are în program încă 4.092 de ha pentru care sunt necesare refacerea plantaţiilor distruse de calamităţi din anii anteriori şi încă 2.000 de ha pentru completări în suprafeţele distruse.

“La ora actuală avem probleme pe cele 4.000 de ha distruse din cauza inundaţiilor din Lunca Dunării, dar pentru care, din păcate, nu putem interveni decât poate în toamna acestui an în vederea refacerii”, a spus directorul general al Romsilva.

Potrivit datelor Romsilva, cele mai de amploare lucrări de împăduriri se vor realiza în acest an în judeţele Suceava – 950 ha, Tulcea – 760 ha, Brăila – 420 ha şi Dolj – 400 ha.

“Numai pentru primăvara acestui an avem programată împădurirea a 3.700 ha, din care peste 40 la sută au fost deja efectuate. Urmează să intrăm în zona de munte, unde nu am putut începe lucrările din cauza zăpezii, dar unde putem lucra fără probleme până la data de 15 mai”, a mai subliniat Solovăstru.

Romsilva a asigurat din pepinierele proprii cei 45 milioane de puieţi necesari pentru împăduririle din primăvara acestui an, în condiţiile în care tot programul de împăduriri pentru 2010 prevede 70 de milioane de puieţi.

“De asemenea, punem cu titlu gratuit la dispoziţia firmelor şi instituţiilor care vor să împădurească circa un milion de puieţi forestieri”, a spus Solovăstru. Lucrările de împăduriri se derulează în 2010 cu firme specializate care au câştigat licitaţiile organizate de Romsilva, dar şi cu 1.100 de muncitori sezonieri.

Gradul de împădurire în România este, în prezent, de circa 27 la sută, deşi în zona de câmpie nu depăşeşte 15 la sută. La nivelul Uniunii Europene, gradul de împădurire este, în medie, de 33 la sută, deşi sunt ţări precum Austria şi Germania cu peste 40 la sută, iar în ţările nordice cu procente de peste 80 la sută.

Romsilva funcţionează din 2010 sub autoritatea Ministerului Mediului şi Pădurilor şi administrează 3,5 milioane hectare de păduri proprietatea statului şi peste un milion de hectare de pădure din proprietate privată. Romsilva mai administrează 22 de parcuri şi arii protejate, coordonează şi implementează programul naţional de ameliorare genetică a cabalinelor.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016