Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romsilva a infiintat un nou serviciu pentru paduri private


Regia Nationala a Padurilor (RNP) - Romsilva a infiintat un nou serviciu, care se va ocupa de administrarea padurilor private si atragerea proprietarilor catre Romsilva, a declarat directorul general al Romsilva, Dorel Oros. “În noua organigrama a regiei, aprobata de Consiliul de Administratie, am infiintat biroul de paduri private pentru a satisface acest segment de cereri care exista din partea proprietarilor privati pentru administrarea padurilor”, a spus Oros.
Acesta a precizat ca atragerea proprietarilor privati catre Romsilva este principalul obiectiv al regiei. Noul servciu dispune la nivel central de trei ingineri silvici, iar la nivelul directiilor din teritoriu se va regasi câte un inginer cu atributii in tot ceea ce inseamna paduri private, de la intocmirea dosarelor de administrare, a celor de servicii, a bugetului de venituri si cheltuieli, pâna la marcarea lemnului si comercializarea lui din aceste paduri.

“Specialistii Romsilva vor mai face si munca de indrumare pentru proprietarii privati de padure pentru ca multi dintre ei nu cunosc legislatia si normele”, a adaugat directorul general al Romsilva. În noua organigrama a Romsilva a disparut functia de director general adjunct, in conditiile in care postul a fost creat in luna septembrie, când a fost numit Dorel Oros la conducerea regiei, si care a fost ocupat de fostul director general, Dan Ioan Aldea.

“Am desfiintat postul de director general adjunct pentru ca infiintarea lui a fost fortata si era in contradictie cu regulamentul de organizare si functionare al regiei, in care forumul de conducere al Romsilva era doar Consiliul de Administratie si directorul general. O hotarâre a CA aducea insa o functie de director general adjunct, care de fapt nu avea nici o insarcinare decât in momentul in care eu nu eram in unitate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Am considerat ca atunci când sunt plecat sa fac delegarea de atributii unuia dintre cei cinci directori de specialitate silvica”, a mai spus Oros. Aceasta decizie a fost aprobata in unanimitate in CA, iar din data de 28 octombrie nu mai exista postul de director general adjunct. De asemenea, o alta modificare in noua organigrama a regiei este legata de desfiintarea serviciului privind absorbtia fondurilor europene si transferul celor cinci persoane in cadrul serviciului de dezvoltare, unde vor exista doua persoane si cu atributii pe fonduri europene.

“Am considerat ca nejustificata prezenta a cinci oameni in acest serviciu de absorbtie a fondurilor europene”, a adaugat Oros.Nu in ultimul rând, a fost separat controlul economic-financiar de cel tehnic, care a intrat in subordinea directa a directorului general, iar serviciul de certificare a padurilor a fost transferat de la comercial, la partea tehnica. Oros a mai precizat ca a fost infiintat inca un post de consilier si a intarit serviciul de achizitii cu oameni de specialitate juridica, intrucât regia are o multime de procese comerciale.

“Noua organigrama a Romsilva, la nivel central, nu a adus nici o disponibilizare pentru ca erau posturi vacante in alte servicii, ci doar o reasezare pe posturi. Practic, la ora actuala mai avem 9-10 posturi vacante in regie, pentru care vom organiza concursuri saptamâna viitoare”, a mai spus directorul general. Deocamdata, in teritoriu a fost evaluata activitatea in câteva directii silvice.

Romsilva are la nivel central 75 de angajati si la nivel national 21.787 de salariati, din care 667 se ocupa de cresterea cailor de rasa, iar 327 de ariile protejate. Romsilva functioneaza in coordonarea Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) si administreaza 3,6 milioane de hectare de padure proprietate publica a statului si circa un milion de hectare de padure privata.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016