Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rusia a interzis importurile de bovine si carne de vita din Romania

rusia-a-interzis-importurile-de-bovine-si-carne-de-vita-din-romania

Motivul este o presupusa aparitie a encefalitei spongiforme bovine, insa reprezentantii ANSVSA spun ca este vorba de de o suspiciune de caz atipic al acestei boli.


Autoritatea sanaitar veterinara din Rusia a anuntat ieri ca a interzis importul de bovine si de carne de vita din Romania, pe motiv ca aici ar fi fost semnalate cazuri de encefalita spongiforma bovina, afectiune cunoscuta si ca boala vacii nebune. Interdictia vizeaza, de asemenea, proteinele procesate de origine animala, alimentele destinate animalelor si care contin astfel de proteine, dar si produsele facute din resturi provenind din procesarea carnii de vita.
 
Autoritatile ruse invoca chiar o  epidemie de encefalopatie spongiforma bovina in Romania, care ar fi fost consemnata de Biroul International pentru Epizootii.
 
Ca urmare a acestui embargo impus de rusi, autoritatile sanitar-veterinare din Romania nu au intarziat sa reactioneze, Vladimir Manastireanu, presedintele ANSVSA declarand ca este vorba doar de o suspiciune de caz atipic al acestei boli, descoperita la o carcasa, nefiind insa cunoscuta provenienta animalului.
 
„Suntem in ancheta de aproximativ o luna si jumatate legat de acest caz, insa nu putem vorbi de o evolutie a acestei boli pe teritoriul Romaniei. Daca la finalul anchetei, ce presupune si teste in laboratorul de specialitate din Marea Britanie, se confirma ca este vorba despre un caz atipic, acesta nu se ia in considerare si nu se poate vorbi despre un pericol cu privire la siguranta alimentara a populatiei” a precizat ieri presedintele ANSVSA.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Acesta a  sa subliniat ca in momentul de fata, din informatiile pe care le detine, situatia nu e foarte grava, precizand o data in plus ca este vorba despre un caz atipic, care nu este luat in considerare la nivel european şi, implicit, nici in Romania.
 
Recent, Romania a primit din partea Organizatiei Internationale pentru Epizootii certificatul prin care i se recunoaste statutul de tara cu risc neglijabil pentru boala vacii nebune, iar pe site-ul destinat alertelor europene in domeniul sigurantei alimentare nu figureaza o alerta referitoare la Romania.
Ultima interdictie a Rusiei care viza importurile de vite din cauza encefalopatiei spongiforme bovine a fost impusa acum 30 de ani Marii Britanii.
 
Specialistii considera ca embargoul impus Romaniei reprezinta mai degraba o strategie de razboi economic, Rusia urmarind astfel sa ingreuneze exporturile romanesti si catre celelalte state cu care are relatii comerciale, creand suspiciuni in privinta calitatii animalelor sau a carnii exportate.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016