Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rusia nu mai importa carne de vita din Mexic

rusia-nu-mai-importa-carne-de-vita-din-mexic

Rusia a incetat importul de carne de vita din Mexic, la inceputul acestei luni, mai exact pe 8 aprilie, datorita unui aditiv furajer ce poarta numele de ractopamina. Ractopamina este o substanta care ajuta la dezvoltarea masei musculare in defavoarea tesutului gras, prin acest lucru creste si procentul de carne a animalelor abatorizate, si implicit creste si profitul crescatorilor.


Acest aditiv este folosit in America de Nord si de Sud, guvernul american sustinand ca utilizarea in cantitati acceptabile este sigura. Ractopamina este interzisa in aproape 160 de tari, printre care cele din UE si altele.

Rusia era unul dintre cei mai mari importatori de carne de vita ai Mexicului, care impreuna cu SUA importau o mare parte din cele 225000 de tone de carne de vita exportate din Mexic.
Cu toate acestea, importul de carne de vita de pe piata mexicana nu va fi pus sub totala interdictie de catre rusi, acestia vor importa in continuare carne de vita, dar doar de la firmele mexicane care accepta ca marfa lor sa fie supusa unui sir de analize speciale, facute de serviciile de specialitate rusesti. Importurile au fost stopate la companiile care nu au putut demonstra ca produsele livrate provin de la animale care au fost crescute fara ractopamina, sustine purtatorul de cuvant al serviciului de inspectie veterinara din Rusia, Alexei Alexeyenko.

Pierderile inregistrate in urma introducerii acestei masuri, nu vor fi resimtite foarte tare pe piata mexicana, dat fiind faptul ca aproximativ 90 de procente din produsele exportate proveneau de la companii care au acceptat inspectiile aplicate de catre specialistii rusi in vederea descoperirii rectopaminei in produsele din carne de vita care urmeaza sa le intre in tara, aceste informatii reies din declaratiile facute de presedintele companiei Mexican Beef, Reynaldo Tovar.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

In luna decembrie a anului trecut, Brazilia a interzis administrarea de ractopamina la porcine si bovine, tocmai pentru a nu-si pierde contractele de export catre Rusia. In luna februarie a acestui an , Rusia a mai interzis un import de carne de vita si de porc , de aceasta data din SUA. Dupa cum spun expertii , aproximativ 20 de procente din porci primesc ractopamina in Brazilia, 50 de procente in Canada, iar in SUA circa 80 de procente.

Guvernul rus solicita certificate insotitoare care sa demonstreze ca produsele importate nu contin ractopamina.




Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016