Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-a dublat numarul suprafetelor considerate zone defavorizate

s-a-dublat-numarul-suprafetelor-considerate-zone-defavorizate

Aceasta, dupa ce a inceput punerea in aplicare a noilor criterii, ministrul Agiculturii sustinand ca astfel, Romania va obtine un sprijin mai substantial de la UE.


Romania va sustine in fata Comisiei Europene finantarea infrastructurii principale de irigatii cu un miliard de euro prin programul Juncker, in conditiile in care, prin PNDR, au fost aprobate 370 de milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii secundare de irigatii, a declarat zilele trecute ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, cu ocazia vizitei in Romania a comisarului european pentru Agricultura, Phil Hogan.
 
„Pe zona de dezvoltare rurala noi am obtinut 370 de milioane de euro pentru infrastructura secundara de irigatii, iar pe cea principala avem doua optiuni, fie pe Programul Operational Regional, fie prin planul Juncker. Din pacate, DG Regio nu poate sa aloce azi un milliard de euro, de aceea printre primele proiecte pe care le vom sustine in fata Comisiei Europene este finantarea prin planul Junker cu un milliard euro a infrastructurii principale de irigatii. Daca vom reusi sau nu vom afla undeva in septembrie sau octombrie”, a spus Constantin.
Acesta a precizat ca, in discutiile cu comisarul european a sustinut importanta acestui sector pentru productia agricola a Romaniei.
„Am aratat importanta pe care sectorul de irigatii il are pentru agricultura romaneasca intr-un context in care productia de materie prima din tara noastra a cunoscut o crestere spectaculoasa. Cifrele arata ca si anul 2014 este al doilea an in care balanta comerciala este pozitiva in ceea ce priveste comertul cu produsele agricole, iar aici beneficiile pietei unice sunt evidente. Partenerul principal al Romaniei este reprezentat de piata unica, adica peste 60 la suta din ceea ce inseamna exporturile Romaniei”, a spus Constantin, la finalul intalnirii cu comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Phil Hogan.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

In ceea ce priveste zonele defavorizate, seful MADR a mentionat ca pe noile criterii europene, Romania este avantajata pentru ca aceste zone s-au dublat.
 
„Conform noilor criterii europene, Romania a cunoscut, pe ansamblu, un avantaj extraordinar pentru ca suprafetele cu zonele defavorizate din Romania aproape ca au fost dublate ceea ce se traduce printr-un sprijin mai consistent pentru zonele rurale si pentru fermierii care lucreaza in aceste zone. Sunt insa anumite probleme pentru unele comune din tara noastra care au fost eliminate din noile criterii pentru zonele defavorizate. Noi am am solicitat un punct de vedere insa acesta tine de legislatia europeana, dar la nivel national vom acorda o atentie sporita pentru aceste zone”, a mentionat Daniel Constantin.
 
La randul sau, comisarul european Phil Hogan considera ca fondurile europene sunt extrem de importante in dezvoltarea comunitatilor locale din Romania.
 
„Fondurile europene pentru agricultura vor avea impact asupra a 2,5 milioane de persoane, atat direct, cat si indirect, prin finantarile care vor viza infrastructura rutiera la nivel local, de irigatii, servicii de agroturism si conservarea patrimoniului cultural local”, a subliniat Phil Hogan.
 
Acesta a adaugat ca perspectivele pentru agricultura Romaniei sunt pozitive mai ales ca anul trecut Romania a avut o balanta comerciala pozitiva, inregistrand unul dintre cele mai bune rezultate din ultimii 25 de ani.
 
„Speram ca fondurile europene alocate agriculturii romanesti in noua programare vor fi in continuare cheltuite eficient, pentru a finanta proiecte care vor genera un numar cat mai mare de locuri de munca, vor avea un impact cat mai mare asupra economiei si vor crea noi oportunitati pentru oamenii din comunitatile rurale”, a subliniat comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.
 
Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a prezentat, in luna noiembrie a anului trecut, initiativa Executivului comunitar privind crearea unui Fond european pentru investitii strategice in scopul mobilizarii, in final, a 315 miliarde de euro intr-o perioada de trei ani.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016