Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sa nu ne speriem de comasarea terenurilor, domnule ministru?

sa-nu-ne-speriem-de-comasarea-terenurilor-domnule-ministru

Ministrul agriculturii, domnul Stelian Fuia, ne-a spus, vineri, ca nu trebuie sa ne fie frica de comasarea terenurilor. In opinia domniei sale, cooperativele agricole de productie au reprezentat o metoda eficace de exploatare a terenurilor si, prin urmare, fermierii ar trebui sa revina la forme asociative mult mai bine inchegate decat in prezent. Obiectivul domnului Fuia este trecerea de la agricultura de subzistenta la agricultura profitabila iar domnia sa vede acest lucru realizabil numai in conditiile comasarii terenurilor.


Pana aici, toate bune si frumoase. Haideti sa vedem care au fost exact declaratiile ministrului agriculturii si sa le analizam impreuna pe AGROROMANIA, locul unde vocea agricultorilor se face auzita tot mai mult.

"Nu trebuie sa ne fie teama de asociere sau de notiunea de cooperativa. Chiar daca au fost poate pe o baza gresita, Cooperativele Agricole de Productie erau totusi o forma de exploatare a terenurilor eficienta. Sunt lucruri importante de care nu ar trebui sa ne ferim sa vorbim! Poate bazele au fost gresite, dar principiile sunt aceleasi si ar trebui sa ne intoarcem catre acest proces de asociere. Cunosc rezistenta taranilor romani la comasarea terenurilor", a spus Fuia.

Nu de asociere ne este frica, domnule ministru! Nu de comasare! Ne este frica de concurenta neloiala, ne este teama ca ne vom pierde pamantul in situatia in care agricultura NU ESTE FISCALIZATA: subventia este mult sub cea a fermierilor din vest, bancile nu ofera credite avantajoase, inputurile sunt din ce in ce mai scumpe. Fermierii, adevaratii producatori agricoli, trag de bani de la un an la altul. Cu exceptia catorva oameni pe care ii stim cu totii, in Romania nu se face avere din PRODUCTIA AGRICOLA, ci din intermediere si vanzare de inputuri! Asta este adevarul.

De ce sa nu le spunem lucrurilor pe nume? In Romania, un utilaj agricol la distribuitor este uneori mai scump decat unul cumparat din Franta. Stiti asta, cei care munciti pamantul, numai ca nimeni nu a spus-o pana acum.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Sa discutam si de inputuri! Semintele romanesti sunt pe moarte. Domnule ministru, stiti foarte bine asta, ca specialist care aveti experienta in productia si distributia de samanta certificata. In afara de cateva statiuni din tara, in frunte cu Fundulea, care vand grau, restul culturilor sunt infiintate cu soiuri si hibrizi produsi de multinationale.

La ingrasaminte am stat ceva mai bine. Pana anul acesta, cand Azomures a fost cumparat de un gigant care isi consolideaza pozitia in regiune, iar pe seful celorlalte combinate care mai produceau justitia din tara noastra se pregateste sa il bage in puscarie, pe motiv de uzurpare a economiei nationale. Stati sa vedeti preturi, peste un an-doi...

La motorina nici nu are rost sa discutam, stim cu totii pretul unui litru in 2012.

In aceasta situatie, credeti ca de comasare ne speriem? Sau de asociere? Ne sperie faptul ca toata aceasta criza va insemna pierderea proprietatii. In situatia in care proprietarii de teren suntem ajunsi in situatia in care, ca Danila Prepeleac, ce luam pe capre dam pe gaste. Si foarte multi vor gasi de cuviinta sa vanda pamantul si sa scape de griji, descoperind ca e mai profitabil sa deschizi o farmacie fitosanitara la marginea satului, unde sa vinzi produce generice sau o baza unde sa aduni utilaje la mana a doua.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016