Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Schimbari asupra cadrului general de implementare a masurilor din PNDR 2014-2020

schimbari-asupra-cadrului-general-de-implementare-a-masurilor-din-pndr-2014-2020

In sedinta Guvernului din 27 februarie 2019 a fost aprobata Hotararea Guvernului pentru modificarea si completarea HG nr. 226/2015 privind stabilirea cadrului general de implementare a masurilor Programului National de Dezvoltare Rurala cofinantate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala si de la bugetul de stat.


Principalele schimbari aduse de acest act normativ vizeaza introducerea unui nou tip de cheltuieli eligibile necesare combaterii masurilor de prevenire si combatere a pestei porcine africane, aferente Masurii 5 si submasurii 7.4.
 
Pentru a veni in sprijinul potentialilor beneficiari, conform prevederilor Regulamentului 1305/2013, cheltuielile sunt eligibile chiar daca au fost efectuate inainte de depunerea cererii de finantare, dar nu mai devreme de data recunoasterii oficiale de catre autoritatile competente a producerii fenomenului epizootiei de Pesta Porcina Africana (PPA) din Romania, respectiv 31 iulie 2017.
 
Aceasta este exceptie de la regula declararii eligibile a cheltuielilor dupa data depunerii cererii de finantare/deciziei de finantare, prevazuta la art. 8 alin. (1), lit. a) din HG nr. 226/2015, cu modificarile si completarile ulterioare. Mentionam ca, modificarile aduse asupra Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020 au fost deja aprobate de catre Comisia Europeana, prin Decizie.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

O alta modificare adusa de noul act o reprezinta prelungirea termenelor de executie ale contractelor de finantare, astfel incat proiectele de investitii sa poata fi realizate. Prelungirea termenelor de executie se va efectua in termenele stabilite prin procedurile AFIR aprobate prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale si in conditiile legislatiei in vigoare.
 
De asemenea, se introduc dispozitii tranzitorii, in sensul aplicarii dispozitiilor hotararii de Guvern si contractelor de finantare pentru proiectele de investitii, incheiate de catre Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, aflate in derulare la data intrarii in vigoare a hotararii, prin modificarea  acestora, in conditiile legii, conform HG nr. 226/2015, prin acordul de vointa al partilor contractante.
 
Modificarile aprobate prin acest act normativ au impact asupra beneficiarilor publici si privati ai masurilor din PNDR 2014-2020.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016