Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Se pregăteşte CrisTim de vânzare?
Radu Timiş a transferat acţiunile companiei sale pe un holding înregistrat în Cipru. Motivul oficial: eficientizarea fiscală. Să fie acesta singurul argument? se intreaba Adevarul.
Omul de afaceri Radu Timiş, 48 de ani, proprietarul CrisTim, unul dintre principalii producători de mezeluri din România, cu afaceri de 180,9 milioane euro şi un profit net de 2,95 milioane euro anul trecut, a transferat acţiunile principalelor companii din grup pe un holding cu sediul în Cipru. Noul acţionar al firmelor din grupul CrisTim este Rangeglow Ltd, cu o participaţie de peste 99,9%, potrivit datelor disponibile la Registrul Comerţului. Transferul a fost realizat în această vară, iar holdingul cipriot este deţinut tot de Radu Timiş, potrivit declaraţiilor acestuia. Mişcarea vine la circa patru luni după ce omul de afaceri a revenit în forţă la şefia companiei pe care, până in luna mai, doar o supraveghea.
Potrivit lui Emilian Duca, consultant fiscal în cadrul BDO Conti Audit, principalul avantaj al transferului acţiunilor pe o firmă din Cipru constă în neimpozitarea profitului rezultat din vânzarea acţiunilor companiei. Cu alte cuvinte, o eventuală vânzare a companiei nu va fi impozitată şi, mai ales, s-ar face departe de ochii curioşilor. Prin comparaţie, o astfel de tranzacţie este impozitată în România, cu 16%. În plus, schimbarea de acţionar ar fi transparentă. Aşadar, o întrebare legitimă ar putea fi: se pregăteşte Timiş să vândă? Omul de afaceri a declarat pentru Forbes România că este exclusă vânzarea companiei şi a justificat transferul acţiunilor pe firma din Cipru prin necesitatea „eficientizării fiscale”. „În România nu există o lege a holdingului, aşa încât afacerile mari nu sunt protejate. Ne-am mutat într-o ţară cu o fiscalitate mai puţin împovărătoare”, a explicat el.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Adevarul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News