Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rusia a pus embargo si pe mezelurile din carne de porc importate din Moldova

rusia-a-pus-embargo-si-pe-mezelurile-din-carne-de-porc-importate-din-moldova

Masura nu ii va afecta foarte tare pe producatorii de peste Prut, tinand cont de faptul ca anul trecut, Moldova a exportat in Rusia doar trei tone de mezeluri, procesate de doi producatori.


Dupa ce, la inceputul acestui an, rusii au sistat toate importurile de carne de porc venite din tarile Uniunii Europene, sub pretextul ca se tem de pesta porcina africana, descoperita in Lituania, acestia aplica acelasi tratament si mezelurilor din Republica Moldova.
 
Ieri, Rusia a interzis si importul de produse din carne de porc provenite din Moldova, motivatia fiind aceea ca moldovenii nu ar fi respectat conditiile de export impuse de Uniunea Vamala. Concret, exportatorii din Moldova sunt acuzati ca ar fi incercat sa „sparga embargoul” impus de Rusia tarilor europene, exportand produse din carne de porc provenite din aceste tari, prezentate ca fiind produse fabricate in Moldova.
 
Oficialii moldoveni au explicat ca este vorba de o neintelegere, plecata de la faptul ca materia prima folosita de fabricantii autohtoni pentru producerea mezelurilor este importata din Belgia, acestia dand asigurari ca produsele sunt fabricate in Moldova. Pentru a lamuri situatia, o delegatie a Agentiei Nationale pentru Siguranta Alimentelor de la Chisinau a fost trimisa la Moscova, unde va purta negocieri cu oficialitatile ruse.
 
Daca va fi mentinut, embargoul nu-i va afecta in mod deosebit pe producatorii moldoveni, precum s-a intamplat cu cei din Polinia si tarile baltice, ponderea exporturiloe de produse din carne de porc catre Rusia, fiind redusa in cazul Moldovei. Astfel, pe parcursul anului trecut, Moldova a exportat in Rusia doar trei tone de produse din carne de porc, provenind de la doi producatori.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Tot in cursul zilei de ieri, Rusia a interzis si importul a peste 200 de tone de slanina si carne de porc ce proveneau din Ucraina, motivatia, fiind, se pare, aceeasi ca in cazul Moldovei.
 
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016