Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se redeschid targurile de animale in toata tara!

se-redeschid-targurile-de-animale-in-toata-tara

Targurile de animale se redeschid pe intreg teritoriul tarii. Acest aspect pare sa fie o chestiune de timp, mai exact de cateva saptamani, conform afirmatiilor facute de vicepresedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Ioan Oleleu.


Posibilitatea ca targurile sa se redeschida in curand este o masura deja discutata intre vicepresedintele ANSVSA si Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu. Sansele ca acest lucru sa se intample sunt extrem de mari.
 
Din cauza evolutiei pestei porcine africane, targurile au trebuit inchise la nivel national. Dupa ce Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor va termina analizele pe care le desfasoara, se ia in considerare redeschiderea targurilor de animale la nivel national. Posibilitatea acestui fapt tine de rezultatele analizei, targurile se vor redeschide pentru animale, altele decat specia porcina.
 
"Targurile s-au inchis din cauza evolutiei pestei porcine africane la nivel national si as putea sa va spun ca, in momentul de fata, avem impreuna cu conducerea ANSVSA o analiza pe care o s-o finalizam in perioada imediat urmatoare, si analizam posibilitatea deschiderii targurilor de animale la nivel national pentru animale, altele decat specia porcina", a transmis vicepresedintele ANSVSA.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Mentinerea si cresterea numarului de animale din Romania este un punct important de care autoritatile se ocupa. Acest fapt nu se poate produce daca evolutia focarelor de pesta porcina africana nu este tinuta sub control si analizata. Toate masurile revin serviciilor veterinare care lucreaza pentru a ne intoarce la normalitate.
 
"Si noi, ca si profesie, ca si medici veterinari, avem un interes de a mentine si creste numarul de animale la nivelul Romaniei, iar cred ca acest lucru se va produce, avand in vedere si evolutia favorabila a focarelor de pesta porcina africana. Este un deziderat al serviciilor veterinare sa vedem ca aceste obiective functioneaza si sa ne intoarcem la normalitate", spune Ioan Oleleu.
 
Demersurile in redeschiderea targurilor au fost facute. Vicepresedintele ANSVSA a discutat atent si cu Ministrul Agriculturii, care sustine acesta reintoarcere la normalitate. Decizia redeschiderii se va face la inceput in unele zone care sunt ferite de focare si presiunea virala.

In schimb, vicepresedintele ANSVSA asigura ca procentul posibilitatii redeschiderii targurilor se apropie de 100%. Centrele locale de combatere a bolilor au un rol important, in functie de evolutia pestei porcine vor putea lua decizia de oprire a targurilor de animale atunci cand situatia o va impune.  
 
"Redeschiderea targurilor de animale a fost o chestiune discutata si cu domnul ministru Chesnoiu, si dansul sustine un astfel de demers. Procentul probabilitatii redeschiderii targurilor se apropie de 100%.

S-ar putea sa luam decizia ca in anumite zone, acolo unde mai avem focare si presiunea virala este mare, sa nu se deschida; un rol important il vor avea centrele locale de combatere a bolilor, care in functie de evolutia pestei porcine, pot sa ia decizii de oprire atunci cand situatia o va impune", a precizat vicepresedintele ANSVSA Ioan Oleleu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016