Se redeschid targurile de animale in toata tara!
Publicat la data de 24 Mai. 2022 in:
Stiri Targurile de animale se redeschid pe intreg teritoriul tarii. Acest aspect pare sa fie o chestiune de timp, mai exact de cateva saptamani, conform afirmatiilor facute de vicepresedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Ioan Oleleu.
Posibilitatea ca targurile sa se redeschida in curand este o masura deja discutata intre vicepresedintele ANSVSA si Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu. Sansele ca acest lucru sa se intample sunt extrem de mari.
Din cauza evolutiei
pestei porcine africane, targurile au trebuit inchise la nivel national. Dupa ce Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor va termina analizele pe care le desfasoara, se ia in considerare redeschiderea targurilor de animale la nivel national. Posibilitatea acestui fapt tine de rezultatele analizei, targurile se vor redeschide pentru animale, altele decat specia porcina.
"Targurile s-au inchis din cauza evolutiei pestei porcine africane la nivel national si as putea sa va spun ca, in momentul de fata, avem impreuna cu conducerea ANSVSA o analiza pe care o s-o finalizam in perioada imediat urmatoare, si analizam posibilitatea deschiderii targurilor de animale la nivel national pentru animale, altele decat specia porcina", a transmis vicepresedintele ANSVSA.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Mentinerea si cresterea numarului de animale din Romania este un punct important de care autoritatile se ocupa. Acest fapt nu se poate produce daca evolutia focarelor de pesta porcina africana nu este tinuta sub control si analizata. Toate masurile revin serviciilor veterinare care lucreaza pentru a ne intoarce la normalitate.
"Si noi, ca si profesie, ca si medici veterinari, avem un interes de a mentine si creste numarul de animale la nivelul Romaniei, iar cred ca acest lucru se va produce, avand in vedere si evolutia favorabila a focarelor de pesta porcina africana. Este un deziderat al serviciilor veterinare sa vedem ca aceste obiective functioneaza si sa ne intoarcem la normalitate", spune Ioan Oleleu.
Demersurile in redeschiderea targurilor au fost facute. Vicepresedintele ANSVSA a discutat atent si cu Ministrul Agriculturii, care sustine acesta reintoarcere la normalitate. Decizia redeschiderii se va face la inceput in unele zone care sunt ferite de focare si presiunea virala.
In schimb, vicepresedintele ANSVSA asigura ca procentul posibilitatii redeschiderii targurilor se apropie de 100%. Centrele locale de combatere a bolilor au un rol important, in functie de evolutia pestei porcine vor putea lua decizia de oprire a targurilor de animale atunci cand situatia o va impune.
"Redeschiderea targurilor de animale a fost o chestiune discutata si cu domnul ministru Chesnoiu, si dansul sustine un astfel de demers. Procentul probabilitatii redeschiderii targurilor se apropie de 100%.
S-ar putea sa luam decizia ca in anumite zone, acolo unde mai avem focare si presiunea virala este mare, sa nu se deschida; un rol important il vor avea centrele locale de combatere a bolilor, care in functie de evolutia pestei porcine, pot sa ia decizii de oprire atunci cand situatia o va impune", a precizat vicepresedintele ANSVSA Ioan Oleleu.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>