Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seceta afecteaza aproape jumatate din terenurile cultivate din Bistrita-Nasaud

Tags: seceta

Seceta din aceasta primavara afecteaza circa jumatate din terenurile cultivate din Bistrita-Nasaud, respectiv peste 140.000 de hectare de teren, de la grau, la pajisti naturale si livezi, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit unui raport transmis, vineri, ministerului de resort de Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Bistrita-Nasaud, 3.672 de hectare de teren cultivate sunt afectate de seceta in proportie de peste 50%, iar 138.120 de hectare de teren sub 50%.

Inginerul Eudochia Stir, de la DADR Bistrita-Nasaud, a declarat, vineri, ca peste 60.000 de hectare de pasuni naturale, din totalul de 113.000, sunt afectate de lipsa ploilor. Si in cazul fanetelor lucrurile stau la fel de prost. Sunt afectate de seceta peste 40.000 de ha, din 70.000.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Lucrurile sunt la fel de grave si in privinta culturilor. Seceta a afectat peste 15.000 de ha cu porumb, alte 5.500 de ha cu grau si peste 4.700 de ha cu cartofi. Culturile de orz de pe 44.000 de hectare sunt compromise, iar in cazul orzoaicei este afectata suprafata de 2.170 de ha. Floarea soarelui de pe 510 ha, ovazul de toamna pe 60 de ha si sfecla rosie pe 13 h sunt si ele compromise aproape in totalitate.

In cazul livezilor, inghetul tarziu a dus la compromiterea culturilor de mere, pere si prune de pe 13.000 de hectare.

Stir a mai spus ca cele mai afectate de seceta sunt comunele din zona de campie a judetului Bistrita-Nasaud, cum ar fi Budesti, Sanmihaiu de Campie, Silvasu de Campie, Teaca etc..

In Bistrita-Nasaud sunt cultivate 295.758 de hectare de teren, din care sunt afectate de seceta 141.792 de hectare, adica 48%.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016