Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seceta şi inundaţiile scumpesc şi carnea


Crescătorii de porci şi ovine spun că furnizorii de furaje au majorat deja preţurile cu până la 23%, iar asta va creşte şi costul produselor din carne. Preţul mare al hranei pentru animale va creşte costurile de producţie, iar singurele soluţii sunt fie o majorare a preţului la carne, fie închiderea unităţilor nerentabile.
Situaţia incertă de pe pieţele externe, ca de exemplu interdicţia exporturilor de cereale din Rusia sau limitarea celor din Ucraina, în a doua jumătate a sezonului 2010-2011, şi recolta de cereale autohtonă mai mică de anul acesta se numără printre cauzele care au dus la scumpirea furajelor pentru animale în România.

Mihai Dumitriu, preşedintele Patronatului Crescătorilor şi Exportatorilor de Ovine, spune că furnizorii de furaj i-au înştiinţat deja pe crescători că vor majora preţurile cu până la 15%. „Acest lucru nu se justifică, avem destul grâu furajer. În ceea ce priveşte creşterea preţului la carne, orice factor extern în procesul de producţie ar trebui să se simtă şi în cost", spune Dumitriu.

El spune că că acest lucru nu se va vedea imediat pentru că este vară şi românii consumă mai puţină carne. „Şi chiar dacă vor creşte preţurile, dar oamenii nu vor avea bani să cumpere, atunci ce vor face producătorii? Vor vinde şi mai puţin ca până acum", arată el. Şi Stanca Tudor, directorul executiv al Patronatului Român al Cărnii de Porc, confirmă faptul că s-a majorat preţul unui kilogram de furaj folosit pentru hrana animalelor cu până la 23%.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Un kilogram de carne de porc se obţine cu 3,2 kilograme de furaje. Acum două luni, un kilogram de furaj costa 1,1 lei, acum este deja 1,35 lei. Acest lucru se simte în costul de producţie pentru că 70% din acesta este reprezentat de hrana animalelor", arată Stanca Tudor. Grâul reprezintă 30% din furajul porcilor, iar orzul până la 10%.

Citeste mai mult in Adevarul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit

Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016