Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Seceta va afecta culturile de grau si porumb din sudul si estul Romaniei, iar local si din vest
Culturile de grau si porumb ar putea fi afectate de seceta prognozata pentru lunile urmatoare pe suprafete mari din sudul si estul Romaniei, precum si local in vest, potrivit datelor prezentate, miercuri, de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).
Astfel, la finalul lunii iunie, rezerva de umiditate in cultura graului de toamna va avea valori satisfacatoare in sud-vestul, vestul, centrul si nordul teritoriului agricol. In schimb, in Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, Olteniei si Moldovei, precum si local in vestul Banatului si Crisanei, deficitele de apa vor fi ridicate, iar seceta ar putea sa aiba in unele regiuni caracter extrem.
In ce priveste porumbul, continutul de umiditate accesibil acestuia va fi deficitar in Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, Olteniei, Moldovei, Banatului si Crisanei, precum si local in centrul si sud-vestul Transilvaniei, in timp ce pe unele suprafete agricole din centrul si nordul tarii, rezerva de apa se va situa in limite satisfacatoare si izolat, apropiate de optim, mai arata datele ANM.
Ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, Ilie Sarbu, declara, luni, la Realitatea TV, ca ministerul Agriculturii nu va putea sa combata seceta din intreaga tara, putand actiona doar in zonele din Romania unde se gasesc sisteme de irigatii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Potrivit datelor publicate miercuri de Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare (ANIF), suprafata irigata in perioada 26 mai -1 iunie a crescut cu peste 51.600 de hectare, pana la 133.901 hectare. Cele mai multe zone irigate au fost in judetele Braila (56.014,1 hectare), Ialomita (15.857,1 hectare), Galati (13.205,6 hectare) si Dolj (11,557 hectare).
De asemenea, conform ANIF, cele mai mari suprafete irigate au fost pentru culturile de grau, 62.009,8 hectare, fata de 38.651,7 hectare udate in data de 26 mai. La porumb, suprafata udata a crescut de la 6.911 hectare la 16.436 hectare, iar la rapita au fost udate 11.488,9 hectare, cu 2.115,5 hectare mai mult decat in 26 mai.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura