Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Secretarul pentru afaceri rurale din cabinetul scoţian, Richard Lochhead, este nerăbdător să lucreze cu Cioloş

Românul reprezintă o alegere-surpriză pentru postul de comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, iar industria agricolă şi politicienii din Scoţia au salutat această propunere


Dacian Cioloş va scrie istorie, dacă Parlamentul European îl va confirma în funcţie, devenind nu numai cel mai tânăr comisar numit vreodată în fruntea agriculturii europene, dar şi primul est-european, scrie sâmbătă presa din Scoţia, citată de NewsIn.
Cioloş, în vârstă de 40 de ani, fost ministru al agriculturii, a fost primul care şi-a declarat candidatura când s-a anunţat, în septembrie, că actualul comisar pentru agricultură, Mariann Fischer Boel, va pleca din Comisie.

Numirea lui a suprins pe mulţi, pentru că Cioloş nu a fost văzut ca un om cu mare influenţă în cercurile UE, scrie autorul articolului din The Press and Journal, cel mai vechi cotidian din Scoţia.

Secretarul pentru afaceri rurale din cabinetul scoţian, Richard Lochhead, a spus că este nerăbdător să lucreze cu Cioloş şi speră ca românul să viziteze Scoţia pentru "a înţelege nevoia pentru o politică agricolă europeană care să reflecte unicitatea circumstanţelor" din acest teritoriu. La rândul său, şeful Uniunii Naţionale a Fermierilor din Scoţia, James Withers, a declarat că sindicatul său va căuta să-l întâlnească pe Cioloş cu proxima ocazie. "Interesant, avem pentru prima dată un reprezentant al unui nou stat membru desemnat pentru portofoliul agriculturii şi asta sigur va aduce o perspectivă diferită acestui post", a comentat Withers. "Noul comisar aduce, de asemenea, o experienţă agricolă, pentru că a fost ministru al agriculturii în ţara dumnealui, acolo unde agricultura este, evident, de o imensă importanţă", a adăugat liderul sindicatului fermierilor din Scoţia.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Numirea lui Cioloş până în 2014 acoperă o perioadă critică, în care Europa se pregăteşte să reformeze Politica Agricolă Comună, iar negocierile pentru liberalizarea globală a pieţelor agricole continuă în cadrul OMC.

The Press and Journal relatează, de asemenea, că sunt speculaţii că Cioloş îşi va lua ca şef de cabinet un francez, pentru a răsplăti eforturile Franţei, care l-a sprijinit în obţinerea acestei nominalizări. Asta s-ar putea dovedi interesant, scrie publicaţia scoţiană, în condiţiile în care am putea asista la modificări ale concepţiei curente în legătură cu planificatele reforme ale PAC. România, aminteşte cotidianul, a fost în fruntea statelor care au cerut o distribuţie mai echitabilă a fondurilor agricole europene, din care partea leului şi-o adjudecă în prezent statele vest-europene.

Alyn Smith, eurodeputat din partea Paridului Naţional Scoţian, membru în comisia Parlamentului European care îl va audia în ianuarie pe Cioloş (AGRI), speră că experienţa pe care românul o are în agricultură se va traduce printr-o abordare realistă a greutăţilor cărora le are de făcut faţă acest domeniu. The Scotsman scrie că Smith i-a scris deja lui Cioloş invitându-l să vină în Scoţia.

Europarlamentarul liberal-democrat George Lyon, de asemenea membru în AGRI, a spus că va sprijini numirea românului numai dacă el a putea dovedi că înţelege necesitatea de a asigura un viitor pe termen lung sectorului agricol. "Acest portofoliu al Comisiei este de o mare importanţă pentru fermierii din Scoţia, preocupaţi de problema cipului electronic de identificare a animalelor, de transportul animalelor şi de problema pesticidelor", a scris Lyon în invitaţia adresată lui Cioloş.

The Scotsman îl citează la rândul său pe directorul general în exerciţiu al Uniunii Naţionale a Fermierilor, Martin Haworth, care a salutat faptul că Cioloş, care s-a bucurat de sprijinul activ al Franţei şi a unora dintre membrii mai recenţi ai UE, este unul dintre foarte puţinii candidaţi la acest post care are experienţă în agricultură. "Este vital, ţinând cont de agenda viitoare, în special în termenii dezbaterii pe marginea PAC. Preia mandatul de cinci ani într-un moment crucial pentru agricultorii noştri, pentru că în curând urmează să fie luate decizii majore legate de viitoarea structură a PAC şi bugetul UE", a arătat Haworth.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016