Exclusiv
Publicat in: Stiri
Securitatea alimentară şi comerţul cu materii prime, inclusiv cu cele agricole, reprezintă un preludiu al discuţiilor care vor urma în reuniunile G20, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, la forumul miniştrilor Agriculturii privind securitatea alimentară globală.
Dacian Cioloş a avut întrevederi cu miniştri din statele UE, precum şi cu Pascal Lamy, directorul Organizaţiei Mondiale a Comerţului, după cum a anunţat oficialul european sâmbătă pe pagina sa de facebook.


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

'Unul dintre principalele puncte pe agendă este tocmai reglementarea schimburilor comerciale cu materii prime, inclusiv materii prime agricole, pentru a se evita speculaţiile pe piaţa mondială, care au un impact mare asupra preţului. Din această perspectivă, securitatea alimentară şi comerţul sunt la ordinea zilei, iar discuţiile avute în conferinţă reprezintă un preludiu al discuţiilor care vor continua în cadrul reunilor G20, pentru că Franţa va asigura preşedinţia în acest an', a mai spus Dacian Cioloş.

Peste 50 de miniştri ai Agriculturii, inclusiv oficialul român Valeriu Tabără, dar şi comisarul european Dacian Cioloş, au fost prezenţi la forumul cu tema 'Comerţul şi securitatea alimentară globală: global, regional, local', organizat la Berlin, în cadrul Săptămânii Verzi.

Securitatea alimentară, din nou pe agenda politică


Participanţii şi-au exprimat îngrijorarea faţă de recentele creşteri de preţuri la produsele alimentare şi la cele agricole, numai într-un an, pretul grâului de calitate superioară înregistrând o creştere cu aproape 50%, iar faptul că aproape un miliard de oameni din întreaga lume nu are hrana suficientă şi apă ridică mari probleme.

Potrivit ministrului român al Agriculturii, în cadrul discuţiilor s-a remarcat o nouă abordare a UE în raport cu Organizaţia Mondială a Comerţului.

'Punctul de vedere al ministrul canadian al Agriculturii trebuie menţionat pentru că a vizat introducerea tehnologiilor şi a cercetării de vârf în agricultură, a amintit ceea ce înseamnă o competiţie liberă. De asemenea, se discută despre stocuri regionale sau stocuri pe anumite produse. România trebuie să fie interesată pentru că una din negocierile pierdute cu UE a fost chestiunea stocurilor', a declarat pentru Agerpres ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

Forumul mondial pentru alimentaţie şi agricultură a oferit posibilitatea unui dialog între miniştrii agriculturii din întreaga lume, reprezentanţii industriei alimentare mondiale, cei ai comunităţii ştiinţifice şi ai societăţii civile pe principalele probleme globale cu care se confruntă omenirea legate de sursele de hrană şi alimentaţie.

Sâmbătă, strada principală din faţa centrului expoziţional de la Berlin a fost blocată de un protest al agricultorilor din sectorul bio şi cel al laptelui, cu peste 50 de utilaje, pentru a atrage atenţia autorităţilor prezente la târg asupra problemelor din sector.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Recordul mondial pentru legume uriase, stabilit in Germania
Recordul mondial pentru legume uriase, stabilit in Germania
Un gradinar din Turingia, un land din estul Germaniei, a stabilit un nou record mondial dupa ce a...
Germania anunta ca a gasit ciuperci radioactive
Germania anunta ca a gasit ciuperci radioactive
Mai multe soiuri de ciuperci salbatice au fost identificate ca fiind radioactive. Acestea contin...
Germania interzice glifosatul
Germania interzice glifosatul
Erbicidul in cauza, ce este suspectat de expertii in domeniu de a fi potential carcinogen pentru...
Colaborare la nivel agricol intre autoritatile din Romania si cele din Austria si Germania
Colaborare la nivel agricol intre autoritatile din Romania si cele din Austria si Germania
In vederea unei tranzitii cat mai eficiente intre presedintii, ministrul Petre Daea s-a deplasat...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016