Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful agriculturii a participat la conferinta regionala a Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura

seful-agriculturii-a-participat-la-conferinta-regionala-a-organizatiei-natiunilor-unite-pentru-alimentatie-si-agricultura

In discursul sau, Achim Irimescu a subliniat cateva aspecte relevante legate de risipa alimentara in Europa si Asia Centrala, cum ar fi recunoasterea impactului major pe care risipa alimentara il are asupra foametei si a malnutritiei precum si a faptului ca reducerea risipei alimentare este strans legata de dreptul fiecarui om de pe planeta la hrana.


Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a participat in perioada 03-05 mai 2016 la cea de-a 30-a sesiune a Conferintei Regionale a Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) pentru Europa, care se desfasoara in Antalya, Turcia.
 
Conferinta a fost prezidata de ministrul Agriculturii din Turcia, Faruk Çelik, si de directorul general al FAO, Jose Graziano da Silva. Evenimentul s-a bucurat de participarea ministrilor agriculturii, a secretarilor de stat, a ambasadorilor şi a reprezentantilor societaţii civile din peste 40 de state, inclusiv Comisia Europeana.
 
In cadrul conferintei, Achim Irimescu a prezentat raportul si rezultatele celei de-a 29-a Conferinte Regionale a Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura pentru Europa, care a avut loc in aprilie 2014, in Romania, la Bucuresti.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In discursul sau, Achim Irimescu a subliniat cateva aspecte relevante legate de risipa alimentara in Europa si Asia Centrala, cum ar fi recunoasterea impactului major pe care risipa alimentara il are asupra foametei si a malnutritiei precum si a faptului ca reducerea risipei alimentare este strans legata de dreptul fiecarui om de pe planeta la hrana.
 
„Apreciem ca FAO, in colaborare cu donatori, continua sa sustina statele membre in efortul lor de a include micii fermieri in lantul valoric pentru a fi astfel reduse pierderile de alimente. As vrea sa subliniez ca dezvoltarea micilor fermieri si a fermelor de familie din regiunea Europei si Asiei Centrale a crescut capacitatea integrarii acestora in lantul agroalimentar in vederea asigurarii securitatii alimentare din regiune”, a afirmat ministrul Agriculturii.
 
Acesta a pus accent pe securitatea alimentara, volatilitatea preturilor, problema migratiei, dezvoltarea relatiilor intre statele europene pe pietele de desfacere din Europa, Asia Centrala cat si din celelalte continente.
 
„Regiunea Europei si a Asiei Centrale este foarte eterogena. Aceasta este pentru FAO o provocare dar ofera si multe oportunitati. Cu totii trebuie sa ne concentram pe posibilitatea intaririi parteneriatelor din regiune, atat cu societatea civila, cat si cu sectorul privat si ma bucur sa vad la aceasta conferinta ambele parti reprezentate foarte bine. Legatura cu acesti parteneri este vitala pentru rolul organizatiei in viitor”, a concluzionat ministrul Achim Irimescu.
 
Conferinta Regionala a Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura a avut ca scop analizarea oportunitatilor si provocarilor cu care se confrunta, la nivel mondial, agricultura si sectorul alimentar, discutiile vizand in mod deosebit identificarea unor politici adecvate menite sa gestioneze vulnerabilitatile si sa maximizeze oportunitatile de dezvoltare.
 
Pe ordinea de zi a Conferintei s-au aflat aprobarea membrilor Comisiei pentru securitatea alimentara mondiala, obiectivele de dezvoltare durabila si implicatiile lor pentru agricultura si dezvoltare rurala in Europa si Asia Centrala.
 
Totodata, au fost prezentate noile Birouri FAO – Sistemul de retea descentralizata, precum şi rapoartele cu rezultatele din punerea in aplicare a programului de lucru si a bugetului 2014-2015 si actualizarea cu privire la punerea in aplicare a programelor prevazute pentru perioada 2016-2017.
 
De asemenea, a fost prezentata şi situatia contributiilor si a rezultatelor din Regiunea Europa si Asia Centrala in conformitate cu obiectivele strategice FAO din perioada 2014-2015, prioritatile pentru activitatea FAO in Regiunea Europa si Asia Centrala.
 
In cadrul evenimentului, a fost prezentat Raportul cu rezultatul dezbaterii sesiunii a 28-a a Comisiei Consultative Europene pentru pescuit in apele interioare si acvacultura dar si Raportul cu rezultatul sesiunii de dezbatere a celei de-a 38-a sesiuni comune a Comisiei Europene pentru Paduri (EFC) si Comitetului 73 CEE-ONU privind Padurea si Industria Forestiera.
 
In marja Conferintei Regionale din Turcia, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a avut o serie de intalniri bilaterale cu omologii din Republica Moldova, Eduard Grama, din Turcia, Faruk Çelik, dar si cu Directorul General al FAO, Jose Graziano da Silva si cu Qu Liang, Director IAEA (International Atomic Energy Agency)/FAO.
 
Principalele teme de discutie cu omologul din Turcia, Faruk Çelik, au vizat deblocarea tranzitului de ovine din Romania, prin Turcia, catre tarile arabe si constituirea unui grup de lucru intre Romania si Turcia, in vederea dezvoltarii relatiilor bilaterale intre cele doua ministere ale Agriculturii. De asemenea, ministrul turc al Agriculturii a aratat ca exista un real interes din partea investitorilor turci pentru investitii in domeniul agricol.
 
In ceea ce priveste intalnirea bilaterala dintre ministrul roman al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Directorul General al FAO, scopul principal al discutiei l-a reprezentat abordarea unor subiecte de interes pentru FAO şi Romania, respectiv posibilitatea participarii Romaniei la unele proiecte sustinute de catre FAO in zona Europei de Est, si in mod special pentru Moldova si statele din regiunea Marii Negre, cu atat mai mult cu cat Romania va fi membru al Consiliului FAO incepand cu data de 30 iunie 2016, timp de 3 ani, si va detine presedintia Consiliului Uniuni Europene in a doua jumatate a anului 2019.
Un alt subiect de discuţie l-a constituit sustinerea cresterii numarului de funcţionari romani in cadrul FAO.
 
La randul sau, reprezentantul FAO a apreciat ca suportul acordat de catre Romania Republicii Moldova, dar si Ucrainei si Georgiei, reprezinta o contributie importanta pentru dezvoltarea celor trei state din regiune.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016