Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful MADR a declarat razboi mafiei fructelor

seful-madr-a-declarat-razboi-mafiei-fructelor

Acesta a declarat recent ca isi mentine intentia de sustine elaborarea unei legislatii care sa permita monitorizarea prin GPS a camioanelor cu marfa care tranziteaza Romania.


Intr-o interventie televizata avuta la inceputul acestei saptamani, Achim Irimescu a subliniat ca trebuie gasite solutii pentru a combate mafia fructelor. Acesta a reluat declaratia facuta in decembrie 2015, prin care a atentionat ca populatia este otravita de multe produse care ajung in Romania din tari din Uniunea Europeana.
 
„Din pacate, o parte dintre produele pe care le consumam sunt otravite. Sunt o serie de produse care vin si din alte state si care nu respecta normele europene. In 2012 chiar am identificat un numar de camioane care veneau cu grapefruit din Turcia, fructe care aveau limita de pesticide depasita. Deci otrava. Produsele chimice care pot fi utilizate in Uniunea Europeana sunt produse mai scumpe, pentru ca au alta calitate. Am declansat controlul la frontiera al fructelor si legumelor care vin din alte state pentru a stopa astfel de transporturi. Noi avem autoritatea Sanitar-Veterinara care efectueaza controlul. Dar nu ne putem face mari iluzii, pentru ca doar 10% din fructele si legumele care intra in Romania se pot controla potrivit legislatiei UE. In acest context, raspunsul este foarte clar: analiza de risc si sistematic controale. Analiza de risc trebuie facuta de autoritatea Sanitar-Veterinara. Si nu s-a facut pentru ca trebuie sa ai oameni capabil sa faca astfel de analize”, a declarat ministrul Agriculturii.
 
Acesta a mai precizat ca, potrivit legislatiei, autoritatile nu pot controla transportatorii care sunt in tranzit prin Romania, aceasta fiind una dintre probelemele care necestia o solutie urgenta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Si mai este un aspect care trebuie subliniat. Sunt camioane care declara ca sunt in tranzit, trec sigilate si se desigilieaza in tara. In Romania nu ai voie sa controlezi un camion care nu se opreste cu transportul in tara noastra. Si de aceea am propus acum cativa ani sa le urmarim prin satelit sau prin GPS ca sa fim siguri ca nu descarca in Romania. Insa, pentru asta trebuie modificata legea. Pana acum nu s-a modificat”, a explicat Achim Irimescu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016