Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seminte de legume profesionale VS seminte de legume obisnuite - Care este cea mai buna alegere

seminte-de-legume-profesionale-vs-seminte-de-legume-obisnuite-care-este-cea-mai-buna-alegere

Culturile bogate si sanatoase iau nastere doar cu ajutorul unor seminte de legume de calitate superioara. Acesta este principalul criteriu pe care marii agricultori de succes il iau in calcul atunci cand urmeaza sa infiinteze o cultura de legume, mai ales atunci cand obiectivul este obtinerea unui profit cat mai mare.


Cu toate acestea, decizia nu este atat de simpla pe cat pare. Drept dovada, majoritatea agricultorilor intampina dificultati atunci cand trebuie sa aleaga intre seminte de legume profesionale si seminte de legume obisnuite.
 

Diferentele majore dintre semintele de legume profesionale si cele obisnuite
 

Semintele de legume profesionale sunt obtinute prin intermediul unui proces complex de combinare a mai multor tipuri de seminte. De pilda, semintele profesionale de rosii conduc spre o recolta mai productiva datorita prorprietatilor de a genera mai multe fructe si mai putine frunze.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Gustul, la randul lui, face diferenta intre semintele de legume profesionale si cele obisnuite. Cu siguranta cele din prima categorie ofera un gust mult mai intens si delicios decat semintele obisnuite. De asemenea, agricultorii sunt extrem de atenti atunci cand vine vorba de forma si culoarea obtinuta. Pentru ca rezultatul sa fie pe masura asteptarilor lor, semintele de legume profesionale sunt alegerea ideala.
 

Lista avantajelor nu se opreste aici, alte beneficii obtinute in urma cultivarii semintelor de legume profesionale sunt: dimensiunea legumelor obtinute, uniformitatea, rezistenta la transport.
 

Factori de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi seminte profesionale de legume
 

Semintele de legume profesionale reprezinta cheia succesului fiecarui agricultor. Acestea pe primul loc in lista optiunilor atunci cand se urmareste comercializarea recoltelor obtinute datorita avantajelor aduse.
 

Printre cele mai importante caracteristici ale semintelor de legume se numara:
 

  • Rezistenta crescuta impotriva daunatorilor;
  • Supravietuirea acestora la diferite conditii climatice;
  • Productivitate sporita;
  • Germinare rapida.

In continuare, iti vom prezenta cei mai importanti factori pe care trebuie sa ii iei in calcul atunci cand te-ai decis sa achizitionezi seminte legume:
 

Motivul cultivarii
 

Inainte sa achizitionezi semintele de legume profesionale, trebuie sa stabilesti in ce scop vor fi cultivate. Fie le poti semana pentru consum propriu, fie le poti cultiva pentru comercializare. Indiferent de scopul cultivarii, daca iti doresti sa te bucuri de un gust intens si aromat, poti opta, fara doar si poate pentru seminte de legume romanesti.
 

Locul in care vor fi cultivate semintele de legume
 

Un alt factor de care trebuie sa tii cont atunci cand urmeaza sa cultivi seminte de legume, este reprezentat de locul in care acestea vor fi semanate. In cazul acesta, exista doua optiuni: cultivarea semintelor in gradina casei sau pe suprafete intinse precum sere si solarii.
 

Conditiile climatice si tipul solului
 

Desi una dintre cele mai importante caracteristici ale semintelor de legume profesionale este capacitatea de adaptare la diferite conditii climatice, asa cum am mentionat anterior, trebuie sa tii cont, totusi, si de acest aspect inainte de a infiinta o cultura de legume. De asemenea, nici tipul solului nu trebuie neglijat. Acesta joaca un rol important in privinta productivitatii recoltei.
 

Alegerea furnizorului
 

Este recomandat sa fii cat se poate de selectiv atunci cand vine vorba de furnizorul semintelor de legume pe care urmeaza sa le achizitionezi. Calitatea primeaza pe lista celor mai importante criterii pe care trebuie sa le bifezi. Pentru a te asigura ca furnizorul tau este de incredere, pe ambalajul semintelor de legume trebuie sa se regaseasca urmatoarele specificatii: termenul de valabilitate, soiul sau hibridul, numarul lotului si datele de producator.
 

Daca tocmai ai realizat ca semintele de legume profesionale sunt alegerea ideala pentru cultura ta, atunci afla ca in magazinele online gasesti o gama difersificata de astfel de seminte. Acestea sunt special gandite pentru a-ti maximiza profitul, tocmai datorita caracteristicilor de care dispun.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016