Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sindicalistii AZOMURES protesteaza datorita neacordarii la timp a subventiilor la ingrasaminte


Sindicalistii din cadrul combinatului Azomures au anuntat ca joi, 26 februarie, vor picheta sediul Ministerului Agriculturii, in semn de protest fata de tergiversarea emiterii actului normativ privind subventionarea agricultorilor pentru achizitionarea de ingrasaminte chimice, informeaza NewsIn.
Sindicatul "Alternativa 2002" din Azomures a cerut, ieri, Federatiei Sindicatelor din Chimie si Petrochimie "Lazar Edeleanu" sa faca demersuri pentru convocarea in regim de urgenta a Comisiei pentru Dialog Social in Ministerul Agriculturii, dar si sa asigure conditiile pichetarii ministerului. Actiunea de pichetare, la care ar participa aproape 100 de membri de sindicat, ar urma sa aiba loc joi, intre orele 12.00 şi 14.00, conform NewsIn.

"Motivul actiunilor noastre este legat de faptul ca, de mai mult de o luna, Ministerul Agriculturii, in mod nejustificat, tergiverseaza emiterea actului normativ privind subventionarea agricultorilor pentru achizitionarea de ingrasaminte chimice", se arata în documentul transmis Federatiei, semnat de presedintele de sindicat, Dumitru Boanta. Sindicalistii reiau acuzatiile potrivit carora intarzierea emiterii actului normativ s-ar face din anumite interese.

"Din informatiile pe care le avem, anumite cercuri de interese incearca sa determine o forma a actului normativ de natura sa favorizeze anumiti producatori de ingrasaminte chimice prin excluderea fara nicio justificare de la subventionare a ingrasamintelor chimice complexe", sustin sindicalistii. Acestia afirma ca ar urma sa fie subventionata de catre stat numai achizitia de ingrasaminte cu continut de substanta activa de minimum 46%, iar Azomures nu se incadreaza in aceasta prevedere.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Recolta.eu va reaminteste ca, in cursul saptamanii trecute, Nicolae Stefan, presedintele Agrostar, obtinuse o promisiune din partea Ministerului ca banii vor fi acordati fermierilor in maxim o saptamana, bugetul fiind deja suplimentat in acest sens.

Sindicalistii sunt nemultumiti ca, din cauza neacordarii la timp a subventiilor, Azomures ar putea, din nou, sa isi sisteze activitatea.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016