Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Soiurile stabile devin din ce in ce mai importante, spun peisagistii


Vremea, in sesul larg al cuvantului, a jucat un rol important in procesul de ameliorare a plantelor. Acum, datorita modificarilor climatice, putem observa o schimbare a obiectivelor in programele de ameliorare.
“Stabilitatea unui soi, sau cu alte cuvinte, obtinerea unui soi imun la cat mai mlte schimbari climatice, este o provocare pentru viitor, spune Stefan van der Heijden, director R&D la Barenbrug Holding.

Riscurile provenite din schimbarile climatice devin din ce in ce mai proeminente. Daca observam ploile din ultimele decade, de exemplu, putem observa cresterea frecventei perioadelor care au inregistrat cifre record. Cu toate ca discutam de o schimbare nesemnificativa a cantitatilor totale de precipitatii pe parcursul unui an, putem totusi observa ca exista perioade scurte, cu o frecventa crescuta de precipitatii extreme sau cu temperaturi foarte ridicate. Asta insemnand aparitia mai multor asteptari in ceea ce privesc culturile. Ele trebuie sa devina stabile si in diverse conditii ale vremii. Pentru a simula diferentele mari climatice, compania Barenbrug a optat pentru teste multiple in diverse tari.

Schimbarile zonelor de cultura

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Priviind domeniul gazoanelor, se pot remarca “schimbari de peisaj”; in timp ce anumite soiuri se orienteaza catre zone noi, altele le i-au locul. Speciile de gazon care erau frecvent intalnite in sudul Europei, acum se regasesc in alte zone. In cazul speciei Festuca arundinaceea, compania Barenbrug se concentreaza in a gasi soiurii cu un grad ridicat de adaptare la arii largi. Un alt obiectiv este crearea de noi specii, ca de exemplu Festulolium.

Acest lucru este posibil prin incrucisarea paiusului de livezi (Festuca pratensis) cu raingras(Lolium subspecie), sau paiusul inalt cu raigras. Acest proces este unul foarte indelungat, iar produsele finale sunt relativ instabile. Un alt aspect important este ca previziunile sunt limitate. Acesta este motivul pentru care Barenbrug, prefera sa caute alte varietati in cadrul speciilor utilizand cele mai potrivite mixturi de gazon (din specii diferite). Adevarul este ca paiusul inalt este deja o combinatie de specii diferite. Cu toate acestea, consideram ca Festuca arundinacea. poate exista sub forma multor variatii astfel incat remarcam un potential semnificativ de upgradare.

Odata cu cresterea pretului la lapte in Europa, fermierii sunt obligati sa devina mai atenti in ceea ce privesc cheltuielile. Mancarea este o componenta importanta in structura costurilor.

Datorita restrictiilor referitoare la ingrasamantul natural, fermele de bovine, in mare parte a Europei intampina cu timpul un deficit de proteina in ratii. Multe studii din Europa atesta faptul ca trifoiul poate contribui la o scadere a cheltuielilor cu achizitia de de proteine si fertilizanti scumpi.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton