Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Statele memebre UE au capatat dreptul de a limita vanzarile de terenuri agricole

statele-memebre-ue-au-capatat-dreptul-de-a-limita-vanzarile-de-terenuri-agricole

Decizia a fost luata la nivelul Comisiei Europene, in scopul conservarii comunitatilor agricole.


Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania a anuntat prin intermediul unui comunicat ca, zilele trecute, Comisia Europeana a elaborat orientari menite sa ajute statele membre sa protejeze terenurile agricole de amenintari, cum ar fi speculatiile excesive de preturi si concentrarea proprietatii.
 
De asemenea, statele membre ale UE au dreptul de a limita vanzarile de terenuri agricole pentru a conserva comunitatile agricole si pentru a promova agricultura durabila, in mod evident cu respectarea normelor privind libera circulatie a capitalurilor.
 
Dat fiind faptul ca in jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene au aparut decizii care fac distinctie intre limitari si discriminari cu privire la dreptul de a cumpara si vinde terenuri agricole, Comisia Europeana si-a actualizat viziunea asupra acestui subiect, dovada stand elaborarea orientarilor al caror continut urmeaza a fi adus la cunostinta publicului larg.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Aceasta decizie a Comisiei Europene vine parca ca o recunoastere a eforturilor LAPAR si a liderului sau, Laurentiu Baciu, privind vanzarea terenurilor. Sunt binecunoscute interventiile LAPAR cu privire la acest subiect fierbinte, initiativele legislative incepute de mai bine de 4 ani care pana la aceasta data au fost ,blocate motivat de existenta restrictiilor impuse de legislatia europeana”, se arata in comunicatul organizatiei.
 
Aceasta decizie a Comisiei Europene este extrem de valoroasa pentru fermierii romani, dand posibilitatea LAPAR sa isi concretizeze eforturile depuse de atatia ani in ceea ce priveste vanzarea terenurilor agricole in Romania.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016