Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Statia de pompare a apei Jilava a fost repornita dupa 12 ani

statia-de-pompare-a-apei-jilava-a-fost-repornita-dupa-12-ani

La solicitarea fermierilor, in anul 2018, ANIF a executat din februarie si pana in prezent o serie de lucrari de curatare a canalelor de irigatii in lungime de 26 km, dar si lucrari de decolmatare a canalului, prin programul de intretinere si reparatii.


Statia de pompare a apei Jilava din cadrul Amenajarii de irigatii Berceni-Vidra-Frumusani a fost repornita marti, dupa 12 ani in care nu a mai functionat, in urma unei investitii de 1,3 milioane de lei realizata din bugetul Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF).
 
Statia urmeaza sa deserveasca o suprafata de aproape 10.000 de hectare in judetele Ilfov, Giurgiu si Calarasi.
 
„Este o activitate continua pentru a repune sistemul de irigatii in functiune. Am fost peste tot in tara - am fost la Iasi, la Botosani, am fost la Galati, la Braila, peste tot si ne vom duce peste tot unde avem graficul de executie a lucrarilor, cum este cazul aici si cum va fi cazul saptamana viitoare in alta parte. Lasam sa fie o surpriza pentru dvs. Este o surpriza placuta, pentru ca punem in miscare un sistem de irigatii unde uitarea se cuibarise, iar dezordinea se instalase. Ati putut vedea aici ce dezastru a fost la aceasta statie. Am venit aici cu domnul Florin Barbu, director general al ANIF, in februarie si am vazut aceasta statie. Am fost si la punctul de alimentare. Era dezastru. Daca nu a functionat de 12 ani de zile, zidurile erau daramate, pompele erau ruginite, intepenite, canalul acesta era pur si simplu colmatat, nu mai era canal. A trebuit sa refaca sectiunea de scurgere, sa o curete ca sa poata sa vina apa aici, plus ca la punctul acela de la Sabar, de alimentare, a trebuit sa faca lucrari hidrotehnice”, a declarat, marti, la Jilava, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

El a precizat ca se afla „intr-un loc fericit azi, pentru ca se construieste in Romania„, investitia realizata de ANIF la aceasta statie din Jilava fiind de circa 1,3 milioane de lei.
 
„Ne aflam intr-un loc fericit azi, pentru ca se construieste in Romania. Avem 47 de amenajari din cele 48 pornite investitiile, celelalte sunt in faze de pregatire a investitiilor respective, in asa fel incat toate cele 86 de amenajari pentru irigatii sa fie functionale in 2020. Am ajuns la 1,2 milioane hectare la aceasta data, continuam si vom continua si la iarna. Continuam in alte zone ale tarii, o sa vedeti si o sa va chemam peste cateva zile, sper peste 20 de zile, cam asa este graficul, daca mintea ma ajuta acum la aceasta ora si memoria imi deseneaza traseul activitatii mele, pana cand se declanseaza practic operatiunea de punere in functiune a unei statii foarte importante, care avea termen de punere in functiune in anul 2019. Iata ca o facem cu un an mai devreme. Sunt lucrari importante peste tot in tara si se executa in etapa stabilita de fiecare”, a explicat Daea.
 
Amenajarea de irigatii Berceni Vidra Frumusani a fost data in folosinta in 1978, avand o suprafata deservita de 9.833 de hectare, din care 7.300 ha in judetul Ilfov, 1.822 ha in judetul Giurgiu si 711 ha in Calarasi, 26 de kilometri de canale de aductiune si distributie si un numar de 8 statii de pompare din care o statie de baza (SPA Jilava).
 
Statia SPA Jilava nu a mai functionat timp de 12 ani, dar, la solicitarea fermierilor, in anul 2018, ANIF a executat din februarie si pana in prezent o serie de lucrari de curatare a canalelor de irigatii in lungime de 26 km, dar si lucrari de decolmatare a canalului, prin programul de intretinere si reparatii.
 
Alimentarea cu apa a statiei de baza SPA Jilava se face gravitational de pe pe canalul Sabar. Statia are in componenta 5 agregate de pompare, cu o putere instalata de 1.600 KW si un debit instalat de 6.530 mc/s.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016