Mai multe plante, cunoscute de câteva mii de ani, cum ar fi lintea, bobul sau napul, vor fi introduse în cultura de serie în această primăvară de cercetătorii Staţiunii legumicole Buzău, informează Agerpres.
"Plantele, aşa-zis biblice, dintre care unele se găsesc şi în Sfânta Scriptură, sunt specii rare, care au fost neglijate în ciuda faptului că au proprietăţi miraculoase, cum ar fi acelea de a-şi crea singure ierbicidele sau de a da producţii ridicate fără îngrăşăminte", a declarat, marţi, Costel Vânătoru, secretar ştiinţific al Staţiunii de cercetare legumicolă Buzău.
Potrivit sursei citate, cercetătorii au colecţionat zeci de genotipuri de linte, nap sau bob, de pe întreg teritoriul ţării, cultivate doar de ţărani şi de legumicultorii amatori în curţile lor, multe dintre ele pe cale de dispariţie, pentru a le inventaria şi a le introduce pe cele mai productive în cultura de serie.
"Aceste soiuri sunt foarte importante pentru păstrarea biodiversităţii, în condiţiile schimbărilor climaterice şi ale invadării pieţei cu soiuri ameliorate aduse din străinătate", a mai spus secretarul ştiinţific al Staţiunii de cercetare legumicolă Buzău. În ultimii 20 de ani, Staţiunea de cercetare legumicolă Buzău a creat aproape 40 de soiuri şi hibrizi de legume.
"Plantele, aşa-zis biblice, dintre care unele se găsesc şi în Sfânta Scriptură, sunt specii rare, care au fost neglijate în ciuda faptului că au proprietăţi miraculoase, cum ar fi acelea de a-şi crea singure ierbicidele sau de a da producţii ridicate fără îngrăşăminte", a declarat, marţi, Costel Vânătoru, secretar ştiinţific al Staţiunii de cercetare legumicolă Buzău.
Potrivit sursei citate, cercetătorii au colecţionat zeci de genotipuri de linte, nap sau bob, de pe întreg teritoriul ţării, cultivate doar de ţărani şi de legumicultorii amatori în curţile lor, multe dintre ele pe cale de dispariţie, pentru a le inventaria şi a le introduce pe cele mai productive în cultura de serie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Aceste soiuri sunt foarte importante pentru păstrarea biodiversităţii, în condiţiile schimbărilor climaterice şi ale invadării pieţei cu soiuri ameliorate aduse din străinătate", a mai spus secretarul ştiinţific al Staţiunii de cercetare legumicolă Buzău. În ultimii 20 de ani, Staţiunea de cercetare legumicolă Buzău a creat aproape 40 de soiuri şi hibrizi de legume.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News