Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Strategia antisecetă: doar 2% din pământul ţării este irigat


Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare a crescut în ultima săptămână cu 51.613 hectare suprafaţa irigată, de la 82.287 la 133.901 hectare. Cele mai multe udări s-au realizat în judeţele Brăila, Ialomiţa, Galaţi şi Dolj. De asemenea, conform ANIF, cele mai mari suprafeţe irigate au fost pentru culturile de grâu, 62.000 de hectare. La porumb, suprafaţa udată a crescut la peste 16.000 de hectare, iar la rapiţă au fost udate peste 11.000 de hectare.

Deşi suprafaţa irigată a crescut în ultima săptămână cu peste 62%, acest lucru înseamnă că sunt irigate mai puţin de două procente din cele 7,2 milioane de hectare cultivate în acest moment şi unde ar fi utile irigaţiile.


Aceasta mai ales în contextul în care suprafaţa calamitată creşte cu fiecare zi. Astfel, suprafaţa afectată de secetă a crescut, în perioada 20-25 mai, cu peste 170.000 de hectare, de la 1.054.000 la 1.225.992 de hectare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Autorităţile au elaborat anul trecut, când România se confrunta tot cu o vară fără precipitaţii, o strategie de combatere a efectelor secetei. În document se arată că „din cele aproximativ 14,7 milioane de hectare de teren agricol (din care 9,4 milioane de hectare teren arabil), solurile sunt afectate de secetă pe perioade lungi şi în ani consecutivi pe o suprafaţă de circa şapte milioane hectare din suprafaţa agricolă (48% din total). Seceta şi celelalte fenomene meteorologice periculoase diminuează an de an producţia agricolă cu cel puţin 30-50%“. Soluţii concrete nu sunt prevăzute în strategie, ministerele implicate trebuind să elaboreze acte normative prin care să stabilească măsuri concrete. Dar în ciuda acestor date alarmante, nici o instituţie nu a eleborat o strategie pe termen scurt. Primul pas îl fac reprezentanţii Ministerului Agriculturii, care vor să extindă sistemul de irigaţii, dar au în vedere doar o suprafaţă de 200.000 de hectare. Pentru a ajunge la 750.000 de hectare irigate, Ministerul Agriculturii doar pune la dispoziţie infrastructura de irigaţii, dar agricultorii trebuie să solicite irigarea terenurilor dacă sunt interesaţi de acest lucru.

Citeste mai mult in Cotidianul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016