Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Suceava: Evaziune fiscala de zece miliarde de lei vechi, la o firma din sectorul panificatie


In perioada 9 -24 septembrie, comisarii Garzii Financiare Sectia Judeteana Suceava au efectuat verificari la o societate comerciala cu obiect de activitate principal fabricarea painii, conform tematicii referitoare la legalitatea activitatilor comerciale din domeniul cerealelor, moraritului si panificatiei, iar la finalizarea actiunii au fost intocmite un proces- verbal de constatare si sanctionare prin care s-au aplicat amenzi contraventionale in suma de 16.000 lei si s-a dispus confiscarea sumei de 22.063 lei reprezentand contravaloarea marfurilor comercializate in perioada in care activitatea fusese suspendata de catre comisarii Garzii Financiare.
De retinut ca anterior, in data de 30 aprilie a.c., agentului economic a fost sanctionat cu "avertisment" si suspendarea activitatii pentru nedotarea cu aparat de marcat electronic fiscal, dar acesta a continuat sa comercializeze marfuri.

In baza acestui proces verbal, au fost evaluate prejudicii aduse bugetului de stat in suma de 387.188 lei, reprezentand TVA - 210.188 lei si impozit pe profit - 177.000 lei.

In fapt, in urma inventarierii faptice efectuate in data de 09.09.2010 societatea nu detinea in stoc nicio cantitate de faina, dar in evidentele contabile de la 31.07.2010 figura in contul "Materii prime" suma de 353.425 lei. De asemenea, administratorul a prezentat patru facturi fiscale (emise in 24.07, 10.08, 25.08 si 05.09) in suma totala de 280.550 lei reprezentand contravaloarea a 295.000 kg faina comercializata cu amanuntul in piata agroalimentara.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Aceste operatiuni au fost considerate fictive deoarece pe toate facturile la rubrica rezervata cumparatorului apare inscrisa sintagma "vanzari piata" si nu denumirea vreunei persoane care poate fi identificata. Pe de alta parte, contravaloarea facturilor nu apare in registrul de casa ci doar in contabilitate prin note contabile intocmite si inregistrate intr-o singura luna. In realitate administratorul firmei a folosit materia prima la fabricarea painii pe care a comercializat-o fara a evidentia in contabilitate productia, veniturile aferente si nici impozitele si taxele datorate bugetului de stat. In consecinta comisarii Garzii Financiare au estimat ca din 295.000 kg faina au fost obtinute si vandute 368.750 kg paine in valoare de 1.106.250 lei. Impozitul pe profit si TVA-ul neevidentiate, necalculate si nevirate bugetului de stat au fost evaluate la suma de 387.188 lei.

Impotriva administratorului a fost intocmita si inaintata plangere penala pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala si totodata a fost intocmita decizie de masuri asiguratorii pe conturile deschise la banci si activele firmei intrucat exista pericolul ca acesta sa-si instraineze bunurile.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016