Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Suceava: Slab interes al agricultorilor pentru materialul semincer certificat


Prefectul Sorin Arcadie Popescu cere monitorizarea comercianţilor de seminţe, intervenţia survenind slabului interes al agricultorilor pentru materialul semincer certificat, scrie Evenimentul.

„Discutăm despre îmbunătăţirea raselor de animale, în timp ce despre calitatea materialului semincer nu prea vorbeşte nimeni. De aceea, trebuie monitorizaţi comercianţii în cauză şi analizată calitatea seminţelor, pentru că acum, practic, este un segment la liber”, subliniază prefectul.

Conform unei informări a Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor, pe fondul recesiunii economice, producătorii de sămânţă şi-au redus suprafeţele cultivate, cauza fiind costurilor de producţie ridicate. Regresul pieţei de profil este şi urmare a cererii mici, agricultorii suferind de lipsă de finanţare prin subvenţii. În aceste circumstanţe, sătenii folosesc sămânţă din propriul pod sau o cumpără de la comercianţii neautorizaţi. Pentru combaterea fenomenului, conducerea ITCSMS a cerut ajutorul primăriilor şi Poliţiei.

„Primăriile locale ne sprijină foarte puţin, în pieţe şi oboare venind fel de fel de traficanţi. Aceştia nu au o locaţie stabilă, fug dintr-un obor în altul, iar fără ajutorul Poliţiei nu putem face nimic”, a declarat directorul executiv al instituţiei, Jenica Turiceanu, precizând că descinderile au loc, de regulă, cu lucrătorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pe de altă parte, şeful Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dumitru Parasca, spune că la material semincer apelează asociaţiile şi societăţile comerciale agricole, doar între 10 şi 12% din suprafaţa agricolă a judeţului fiind semănată cu seminţe certificate.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016