Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Suprafaţa afectată de secetă a crescut cu peste 16%

Tags: seceta

Suprafaţa afectată de secetă a crescut, în perioada 20-25 mai, cu peste 170.000 de hectare, de la 1.054.000 ha la 1.225.992 ha, a declarat, ieri, consilierul în cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR), Daniel Botănoiu.

"Potrivit noilor date primite de la direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, la data de 25 mai, suprafaţa afectată de secetă este de 1.225.992 ha, din care 493.729 ha afectate în proporţie mai mare de 50%, iar 732.263 ha sunt afectate sub 50%", a spus Daniel Botănoiu, potrivit NewsIn.

Conform acestuia, cea mai mare suprafaţă afectată de secetă se înregistrează la cultura de grâu, secară şi triticală de toamnă (n.r. - cereală rezultată din încrucişarea grâului cu secara), fiind 574.975 hectare afectate, adică 25,71% din suprafaţa însămânţată. La cultura de rapiţă sunt afectate 172.544 hectare, reprezentând 37,69% din suprafaţa însămânţată, iar la porumb şi sorg, suprafaţa afectată este de 295.798 hectare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ministrul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Ilie Sârbu, declara în data de 20 mai că, potrivit datelor centralizate de MAPDR până la acea dată, 1.054.000 hectare de teren însămânţat cu cereale au fost afectate de secetă şi îngheţ, fiind posibil ca, în 2009, în România să fie declarată starea de calamitate din cauza secetei.

De asemenea, ministrul Ilie Sârbu a declarat, luni, că Ministerul Agriculturii nu va putea să combată seceta din întreaga ţară, putând acţiona doar în zonele din România unde se găsesc sisteme de irigaţii, adăugând că niciodată un sistem de irigaţii nu ar putea să acopere întreaga suprafaţă agricolă a României.

Pe de altă parte, reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor Agricoli Privaţi de Cereale şi Plante Oleaginoase Constanţa şi cei ai Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din Dobrogea îi solicită ministrului Agriculturii, Ilie Sârbu, să declare calamitat judeţul Constanţa din cauza secetei.

Într-un comunicat comun, reprezentanţii celor două asociaţii spun că anul agricol 2008-2009 a fost lipsit de precipitaţii, iar în aceste condiţii deficitul de apă din sol la ieşirea din iarnă a fost de 1.500 metri cubi la hectar.

De asemenea, ei au mai cerut ministrului inventarierea tuturor sistemelor de irigat şi modernizarea acestora după alte principii tehnico-economice.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016