Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Suprafata afectata de seceta a crescut cu peste 16%


Suprafata afectata de seceta a crescut, in perioada 20-25 mai, cu peste 170.000 de hectare, de la 1.054.000 ha la 1.225.992 ha, a declarat, marti, pentru NewsIn, consilierul in cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), Daniel Botanoiu.

"Potrivit noilor date primite de la directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene, la data de 25 mai, suprafata afectata de seceta este de 1.225.992 ha, din care 493.729 ha afectate in proportie mai mare de 50%, iar 732.263 ha sunt afectate sub 50%", a spus Daniel Botanoiu.

Potrivit acestuia, cea mai mare suprafata afectata de seceta se inregistreaza la cultura de grau, secara si triticala de toamna (n.r. cereala rezultata din incrucisarea graului cu secara), fiind 574.975 hectare afectate, adica 25,71% din suprafata insamantata. La cultura de rapita sunt afectate 172.544 hectare, reprezentand 37,69% din suprafata insamantata, iar la porumb si sorg, suprafata afectata este de 295.798 hectare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, Ilie Sarbu, declara in data de 20 mai ca, potrivit datelor centralizate de MAPDR pana la acea data, 1.054.000 hectare de teren insamantat cu cereale au fost afectate de seceta si inghet, fiind posibil ca, in 2009, in Romania sa fie declarata starea de calamitate din cauza secetei.

De asemenea, ministrul Ilie Sarbu a declarat, luni, la Realitatea TV, ca Ministerul Agriculturii nu va putea sa combata seceta din intreaga tara, putand actiona doar in zonele din Romania unde se gasesc sisteme de irigatii, adaugand ca niciodata un sistem de irigatii nu ar putea sa acopere intreaga suprafata agricola a Romaniei.

Marii producatori agricoli din Romania au declarat pentru NewsIn ca seceta din acest an ar putea afecta pana la 80% din productia autohtona de cereale, fata de un an normal, iar cele mai afectate vor fi culturile de porumb si grau, estimand 1,5 tone de grau si 2,5 mil tone porumb.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016