Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tabără: Cererea din moţiune privind demiterea ministrului a fost acceptată, Dumitru a fost remaniat


valeriu-tabaraMinistrul Agriculturii Valeriu Tabără le-a solicitat, miercuri, în plen, deputaţilor să nu voteze moţiunea simplă iniţiată de PSD pe tema Agriculturii, arătând că propunerea din moţiune privind demisia fostului ministru Mihail Dumitru a fost acceptată, întrucât acesta a fost deja remaniat, informează Mediafax.

Tabără a precizat este mulţumit că poate să răspundă la moţiunea simplă cu situaţia pe care a găsit-o la Ministerul Agriculturii, deşi a preluat mandatul de câteva zile.

El a respins acuzaţiile din moţiune, considerând că multe sunt "nefondate şi nesustenabile" şi a arătat că este de acord cu propunerea privind suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii pe anul 2010.

"Suntem de acord cu suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii pe anul 2010, dar ar trebui să fie de acord cu acest lucru şi Ministerul Finanţelor, şi vom face demersuri în acest sens", a afirmat Valeriu Tabără.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Tabără a mai spus că multitudinea de probleme din agricultură arătate în moţiune sunt acumulate în ultimii 20 de ani, iar soluţiile nu au fost găsite nici de către semnatarii acestei moţiuni, care au fost de două ori la conducerea ministerului în ultimii 10 ani.
Potrivit lui Valeriu Tabără, în 9 luni, de când a fost învestit actualul Guvern, nu au putut fi rezolvate marile probleme ale agriculturii, cum ar fi proprietatea, cadastrul, finanţarea agriculturii.

El a explicat că rezultatele înregistrate până acum la unele culturi pot fi imputate condiţiilor meteorologice, şi nu lipsei unor programe.

Tabără a invocat şi faptul că Guvernul a fost nevoit să funcţioneze ca interimar la sfârşitul anului 2009 şi "a pierdut timp preţios", neputând să adopte hotărâri importante pentru înlocuirea ajutoarelor de stat care erau acordate agricultorilor.

"La 31 decembrie a expirat perioada de tranziţie în care România putea să aloce ajutoare de stat şi au încetat să existe 57 de scheme de ajutor de stat, iar Guvernul nu a putut face nimic pentru a le înlocui", a explicat Valeriu Tabără.

El a mai spus că, pentru această problemă, responsabilitatea este comună şi, prin urmare, acest lucru poate fi imputat şi semnatarilor moţiunii.

"Mihail Dumitru a fost deja remaniat, deci, această propunere a fost deja acceptată. Vă rog să nu votaţi moţiunea", a conchis Valeriu Tabără.

Deputatul PSD Victor Surdu a declarat, miercuri, în plenul Camerei, după ce a prezentat moţiunea simplă a PSD pe tema Agriculturii, că, dacă aceasta nu va fi adoptată, noul ministru, Valeriu Tabără, va trebui demis şi rechemat în Guvern ministrul remaniat Mihail Dumitru.

"Având în vedere cele prezentate, solicităm ca o măsură extremă, demisia ministrului Agriculturii. Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a citit textul moţiunii si a doua zi şi-a dat demisia. Dacă votaţi moţiunea, ministrul Dumitru rămâne demis. Dacă nu o votaţi, înseamnă că trebuie să-l demitem pe Valeriu Tabăra şi să-l chemăm de Dumitru înapoi în Guvern", a spus Victor Surdu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016