Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ţăranii care vor să vândă în pieţe produse alimentare trebuie să fie înregistraţi la autoritatea veterinară şi să respecte condiţiile de igienă şi etichetare


Cei mai mulţi producători nu au pus încă în aplicare regulile europene, deşi de ieri nu mai au voie să vândă produse neambalate. Ţăranii care vor să vândă în pieţe produse alimentare trebuie să fie înregistraţi la autoritatea veterinară şi să respecte condiţiile de igienă şi etichetare, scrie Adevarul.


La Piteşti, pieţarii au vândut duminică brânză, lapte şi ouă la fel ca şi până acum. Fiind sfârşit de săptămână, comercianţii au mizat pe faptul că nu vor fi fi luaţi la întrebări chiar din prima zi de aplicare a noilor reglementări fixate prin ordinul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare.

„Dacă e musai, o să o facem şi pe asta“

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

,,Vedem ce vom face de mâine. Cine-a gândit legea asta n-a vrut decât să ne pună beţe-n roate. Cu regulile de igienă n-ar fi o problemă foarte mare, c-avem apă potabilă, canalizare şi toate cele. Nu producem noi brânza oricum, dar să ne-apucăm s-o ambalăm, s-o etichetăm, asta costă. Dacă e musai, o s-o facem şi p-asta, dar va trebui să scumpim şi noi marfa, căci altfel mergem în pierdere”, a spus Ion Vasile, producător.

Oamenii spun că mai toţi clienţii pe care îi au vin la piaţă tocmai pentru că pot gusta din produse. ,,Clientul vrea să guste marfa mai întâi, apoi o cumpără. Unii vor brânza mai proaspătă, alţii mai sărată, unii mai grasă, alţii mai slabă. Dacă le-o ambalezi, se uită la ea şi pleacă, pentru că n-au habar ce e înăuntru”, a spus Doina Ungureanu, producător. Micii comercianţi sunt convinşi că vor trebui să renunţe la venitul săptămânal. ,,Eu vin la piaţă o dată pe săptămână cu lapte şi brânză, că n-am decât o vacă. Decât să fac atâtea cheltuieli câte ne cer ei, mai bine vând în sat, chiar dacă iau mai puţin”, a spus Maria Ion, care vine la piaţă din zona limitrofă a Piteştiului.

Citeste mai mult in Adevarul

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton