Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ţăranii pot să vândă lapte şi ouă în pieţe de la 1 februarie numai dacă sunt înregistraţi la ANSVSA


Ţăranii care vor să vândă în pieţe produse alimentare, precum laptele şi ouăle, trebuie să fie înregistraţi la autoritatea veterinară şi să respecte condiţii de igienă şi etichetare, de la 1 februarie, aceştia urmând să fie controlaţi în perioada următoare.

Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSV) dezminte, astfel, informatiile aparute anterior, conform carora ar fi existat inca o amanare pana la data de 1 aprilie a intrarii in vigoare a ordinului ANSV. Radu Roatis, presedintele ANSV, face urmatoarele precizari:

Nu am facut derogari pe Ordinul 111, chiar daca au existat solicitari in acest sens. Ieri au fost chiar zvonuri cum ca am fi amanat aplicarea Ordinului pana pe 1 aprilie. Este fals. Produsele facute de micii producatori in gospodariile proprii nu vor putea fi comercializate in piete fara inregistrarea activitatii la directiile veterinare si fara respectarea normelor minime de igiena


"Verificările vor începe în perioada următoare, mai întâi pentru o evaluare, ca să vedem câţi s-au întregistrat, ce nereguli şi dificultăţi sunt, ce nu este clar şi apoi vom vedea ce decizii vom lua, pentru că totuşi este o prevedere care afectează foarte mulţi oameni", au declarat reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Micii producători pot vinde de la 1 februarie produse alimentare de origine animală (cum ar fi lapte, ouă, carne, peşte) în pieţe, târguri sau expoziţii, la nivel naţional, doar dacă s-au înregistrat la autoritatea sanitar-veterinară şi dacă respectă anumite condiţii de irigină, potrivit unui ordin al ANSVSA.

Astfel, produsele trebuie să provină de la animale, păsări sau albine sănătoase şi să fie manipulate numai de persoane sănătoase, pentru a reduce riscul transmiterii vreunei boli. Totodată, produsele trebuie să fie autentice (nefalsificate), fără anomalii de miros, aspect sau consistenţă şi fără să fie transportate sau prezentate în ambalaje murdare, ruginite sau improprii.

Producătorii trebuie să aibă grijă să identifice produsele printr-o etichetă în care să menţioneze date referitoare la producător, denumirea produsului, originea, data obţinerii, condiţii de păstrare şi, după caz, alte informaţii necesare consumatorului.

Iniţial prevederea trebuia să intre în vigoare la 1 ianuarie, dar Autoritatea Veterinară a prelungit cu o lună termenul, pentru a derula o campanie de informare printre producători şi a le da acestora mai mult timp să se înregistreze.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016