Exclusiv
Publicat in: Stiri
O cantitate de o tonă de carne de porc provenind din Irlanda a fost oprită, joi, de la comercializare, la o societate din Târgovşite, după ce s-a descoperit că este contaminată cu dioxină.
Potrivit directorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa, Sandu Tolea, întreaga cantitate de carne de porc provenind din Irlanda şi descoperită la o societate din Târgovişte a fost retrasă. Carnea urma să fie folosită la producerea de salam şi carne de mici.

"În acest moment se fac analize pentru a se stabili întreaga cantitate de dioxină din carne. Din fericire, carnea nu a fost introdusă la comercializare. Întreaga cantitate a fost confiscată şi va fi dusă la o societate care o va denatura", a spus Tolea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a fost informată, marţi, despre introducerea în România, din Belgia, a unei cantităţi de 3.640 de kilograme de carne de porc provenind din Irlanda, beneficiarul fiind o companie din Bucureşti.

În urma verificărilor la depozitul din Bucureşti s-a stabilit că aici au fost livrate 20 de tone de carne de porc, din care 3.640 kilograme de carne (cap de porc) din Irlanda, importată din Belgia, sunt contaminate cu dioxină. În urma verificărilor, inspectorii ANSVSA nu au mai găsit lotul de 3.640 kilograme de carne de porc la depozitul din Bucureşti, acesta fiind trimis prin cinci firme în judeţele Ilfov, Buzău şi Olt.

De asemenea, s-a depistat că o firmă din Cluj a importat 40 de tone de carne de porc de lucru provenită din Irlanda, tranzacţie încheiată printr-o firmă franceză, produsele ajungând în 24 de judeţe.

În urma verificărilor, la acest depozit din Cluj a fost găsit o cantitate de 4.373 de kilograme de carne, aceasta fiind reţinută de la comercializare.

Restul cărnii provenind din loturile contaminate a fost distribuită în 37 de unităţi din 24 de judeţe, respectiv Argeş, Gorj, Vaslui, Alba, Cluj, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Maramureş, Timiş, Olt, Bistriţa-Năsăud, Prahova, Teleorman, Suceava, Neamţ, Sibiu, Mehedinţi, Bihor, Ialomiţa, Vrancea, Hunedoara, Satu-Mare, Bacău şi Brăila.

La un depozit din judeţul Olt a fost identificată o parte din carnea de porc contaminată cu dioxină trimisă din Bucureşti. Pentru că aceasta fusese amestecată cu altă carne, a fost retras tot lotul găsit în depozit, respectiv 5.254 de kilograme.

Potrivit conducerii Direcţiei Sanitar-Veterinare Buzău, carnea de porc din Irlanda contaminată cu dioxină nu a pătruns pe piaţa buzoiană deoarece societatea care a cumpărat o parte din cantitatea contaminată nu mai funcţionează la sediul social declarat în Buzău, având puncte de lucru în Capitală.

Totodată, trei firme din judeţul Ilfov au primit de la depozitul din Bucureşti carne de porc contaminată cu dioxină.

Vicepreşedintele ANSVSA, Laszlo Csutak, a anunţat, miercuri, că aproximativ 70 de tone de carne de porc provenită din Irlanda au ajuns în România printr-o firmă din Ungaria, care o importase din Polonia, fiind preluată de patru societăţi din Bucureşti şi din judeţele Prahova şi Vâlcea.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Problema neonicotinoidelor, dezbatuta la Bucuresti, in prezenta comisarului european pentru sanatate si siguranta alimentara
Problema neonicotinoidelor, dezbatuta la Bucuresti, in prezenta comisarului european pentru sanatate si siguranta alimentara
In acest sens, ministrul Agriculturii a realizat un raport succint al activitatii derulate de...
Ce a discutat seful MADR cu comisarul european pentru agricultura si cel pentru sanatate si siguranta alimentara
Ce a discutat seful MADR cu comisarul european pentru agricultura si cel pentru sanatate si siguranta alimentara
In cadrul unei conferinţe de presa sustinute la jumatatea acestei saptamani, Achim Irimescu a...
Dacian Ciolos a devenit consilier pe probleme de siguranta alimentara al presedintelui Comisiei Europene
Dacian Ciolos a devenit consilier pe probleme de siguranta alimentara al presedintelui Comisiei Europene
La jumatatea acestei saptamani, fostul comisar european, Dacian Ciolos, a fost numit de catre...
Ponta: Principalele provocari vor fi reprezentate de siguranta energetica si de siguranta alimentara
Ponta: Principalele provocari vor fi reprezentate de siguranta energetica si de siguranta alimentara
“Liderii politici europeni si la nivel mondial sunt cu totii de acord ca principalele...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton